Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Harcsapaprikás tagliatellével

Harcsapaprikás tagliatellével
Harcsapaprikás tagliatellével
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hal minden formájában finom és igen egészséges étel, ezért gyakran készítem. Aki sűrűbb állaggal szeretné a paprikást, az a tejfölből készítsen bele habarást, egy kanál liszttel és kevés tejjel. De szerintem nem szükséges. Így is finom.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát felkockázzuk, és kevés olajon nagyon puhára, krémesre pároljuk. Hozzáadjuk az aprított paprikát, paradicsomot, lereszelt fokhagymát és a pirospaprikát is. Beletesszük az összekockázott halfilét, ízesítjük, felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje a halat. Innentől csak forgatjuk az edényben, nem keverjük, hogy a hal ne menjen szét.
  2. Amíg a hal fő, kifőzzük a tésztát, olajos sós vízben. Mire kifőzzük a tésztát, a hal is megfő, adunk hozzá előre kikevert tejfölt, és pár percig még hagyjuk nagy lángon főni. Ha nem lenne elég sűrű, behabarhatjuk. Mikor elkészült, megszórjuk frissen aprított petrezselyemmel.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 192
elküldve: 1
receptkönyvben: 52
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Anett házias ízei

Mióta szakács: 2013.03.27.
54 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: halételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

harcsapaprikás, harcsapaprikás tésztával, halpaprikás

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsofnovak
Zsofnovak / zsofnovak Sat, 2015-01-10 12:24

Párom szüleinél én főztem Szentestére a menüt és a főfogás ez volt. Tökéletes recept, nagyon jól sikerült, az egész családot levettem a lábáról! Köszönöm szépen!

582
hal 500 g
fehér hagyma 2 közepes db
paprika 1 közepes db
paradicsom 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
tejföl 2 ek
petrezselyem 2 teáskanál
tagliatelle 50 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
füstölt pirospaprika 0 ízlés szerint
víz 2 dl