Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Áfonyaszósz

Áfonyaszósz
Áfonyaszósz
10 perc / előkészület: 5 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ínycsiklandó szósz sült és főtt húsok mellé. Vettem egy gyönyörű, friss borjúnyelvet, amit lassan főzve sütőben készítettem el 4 óra alatt omlósra. Ennek az isteni ételnek egyik kísérője lett a mártás.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bort, a narancs és citrom levét és héját, az őrölt fűszereket, a cukrot, a sherryt felforraljuk, 2 percig főzzük.
  2. A tejszínben elkeverjük a pudingport és folyamatos keverés mellett a forró lébe keverjük, besűrítjük.
  3. Mikor elértük a megfelelő állagot, belekeverjük a friss áfonyát, és a lángot el is zárhatjuk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 355
elküldve: 0
receptkönyvben: 44
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 6 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes áfonyaszósz, áfonyamártás, vörösboros-sherrys áfonyaszósz

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

240
áfonyadzsem 15 dkg
narancs 1 db
citrom 1 db
fahéj 1 kk
szegfűszeg 3 db
szegfűbors 1 kávéskanál
csillagánizs 1 db
rózsabors 1 kávéskanál
barna cukor 2 ek
habtejszín 2 dl
vaníliás pudingpor 20 g
sherryecet 1 ek
bors 0 ízlés szerint
vörösbor 1 dl
áfonya 15 dkg