Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egresmártás

Egresmártás
Egresmártás
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Van egy pici dísz egres fácska az előkertben. (oltott)
Épp ennyi gyümölcsöt termett.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Az egyben sült karaj fűszeres kéreggel receptemhez ajánlom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az egrest megtisztítjuk, a szárakat és a végén a kis száraz levelet lecsípjük.
  2. Feltesszük főni a vízzel és a cukorral.
  3. Miután jó puhára főtt, beleöntjük egy turmixgépbe vagy tálba (ha botmixert használunk).
  4. Hozzáadjuk a lisztet, a tejszínt és a vaníliás cukrot.
  5. Pépesítjük, majd a kislábosba visszaöntve, 1 perc alatt felforraljuk. Ne hagyjuk ott, mert könnyen leég.

  • költség: 300 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 359
össznézettség: 58 694
elküldve: 2
receptkönyvben: 138
elkészítve: 7/10
Facebookon megjelent: 1

szakács

Bogi   :o)

Mióta szakács: 2010.03.04.
105 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
diéta: tojásmentes
fogás: köret

egyéb elnevezések

egresszósz, tejszínes egresmártás

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Marti852
Marti852 Sat, 2012-11-24 16:07

Gyors, egyszerű és nagyon finom! Köszönöm a receptet!!!!

273
egres 20 dkg
víz 2 dl
főzőtejszín 6 ek
finomliszt 2 evőkanál
cukor 4 ek
vaníliás cukor 1 csomag