Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ananászos mártás sült húshoz

Ananászos mártás sült húshoz
Ananászos mártás sült húshoz
13 perc / előkészület: 3 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük az édeskés szószokat a sült húsokhoz. Általában meggyszószt készítek, de a baconbe göngyölt csirkemell valahogy inkább az ananászt kívánta. :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Aki bátor, tehet bele egy kis chili-t, szerintem nagyon feldobja. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az ananászkonzervet lábasba borítjuk a levével együtt. Én tettem még bele egy kis vizet, de ez elhagyható. Ha túl nagyok a darabok az ízlésünknek, vágjuk apróbbra az ananászt.
  2. Szórjuk meg a mézeskalács fűszerverékkel, sózzuk, cukrozzuk ízlés szerint, majd forraljuk össze.
  3. A 3 evőkanál tejfölt keverjük csomómentesre a 3 evőkanál liszttel, majd merjünk hozzá egy kevés levet a forrásban lévő ananász főzőléből, és hígítsuk fel vele. Folyamatos kavargatás mellett adjuk hozzá az ananászhoz.
  4. Rotyogtassuk egy kicsit, sűrűn keverjük, nehogy leégjen.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 8 437
elküldve: 4
receptkönyvben: 108
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Furita

Mióta szakács: 2012.08.24.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes

egyéb elnevezések

ananász mártás húsokhoz, ananászos szósz, gyümölcsszósz

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

158
ananászkonzerv 585 g
víz 2 dl
mézeskalács fűszerkeverék 1 teáskanál
tejföl 3 ek
finomliszt 3 evőkanál
1 kk