Áfonyás fehércsoki-torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Picipiros
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 4% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 22% Zsír
Piskóta
-
49g finomliszt178 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
1g só0 kcal
-
19g margarin134 kcal
-
18g napraforgó olaj159 kcal
-
52g cukor200 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
40g író16 kcal
-
23g étcsokoládé127 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Krém
-
33g fehér csokoládé180 kcal
-
42g mascarpone168 kcal
-
67g áfonyadzsem185 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Díszítés
-
83g habtejszín243 kcal
-
17g fehér csokoládé90 kcal
-
17g étcsokoládé91 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
21g áfonya12 kcal
Összesen
1829
kcal
- 4% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 22% Zsír
Piskóta
-
293g finomliszt1067 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
3g só0 kcal
-
112g margarin803 kcal
-
108g napraforgó olaj955 kcal
-
310g cukor1200 kcal
-
8g vaníliaaroma0 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
240g író96 kcal
-
140g étcsokoládé764 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Krém
-
200g fehér csokoládé1078 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
400g áfonyadzsem1112 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Díszítés
-
500g habtejszín1460 kcal
-
100g fehér csokoládé539 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
125g áfonya71 kcal
Összesen
10978
kcal
- 4% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 22% Zsír
Piskóta
-
9.4g finomliszt34 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
3.6g margarin26 kcal
-
3.5g napraforgó olaj31 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
0.2g vaníliaaroma0 kcal
-
7.1g tojás9 kcal
-
7.7g író3 kcal
-
4.5g étcsokoládé25 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Krém
-
6.4g fehér csokoládé35 kcal
-
8g mascarpone32 kcal
-
12.9g áfonyadzsem36 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Díszítés
-
16.1g habtejszín47 kcal
-
3.2g fehér csokoládé17 kcal
-
3.2g étcsokoládé18 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
4g áfonya2 kcal
Összesen
354
kcal
- 4% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.5 g
Zsír
-
Összesen 108.6 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 228 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1197.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 267 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 94 mg
-
Foszfor 390 mg
-
Nátrium 405 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 196.7 g
-
Cukor 139 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 161.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 449 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 146 mg
-
Retinol - A vitamin: 433 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 181 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 200 micro
Összesen
1829
kcal
- 4% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 122.8 g
Zsír
-
Összesen 651.3 g
-
Telített zsírsav 246 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 197 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 82 g
-
Koleszterin 1367 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7183 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 197 mg
-
Kálcium 1602 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 562 mg
-
Foszfor 2337 mg
-
Nátrium 2431 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1180.1 g
-
Cukor 837 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 968.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2691 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 67 mg
-
C vitamin: 54 mg
-
D vitamin: 276 micro
-
K vitamin: 196 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 273 micro
-
Kolin: 876 mg
-
Retinol - A vitamin: 2598 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 1088 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1201 micro
Összesen
10978
kcal
- 4% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 21 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 231.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 31.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 87 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 39 micro
Összesen
354
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
293 g finomliszt
-
2.5 teáskanál sütőpor
-
0.3 teáskanál szódabikarbóna
-
0.5 teáskanál só
-
108 ml napraforgó olaj
-
310 g cukor
-
1.5 tk vaníliaaroma
-
4 db tojás
Krém
-
200 g fehér csokoládé
-
250 g mascarpone
Díszítés
-
100 g fehér csokoládé
-
100 g étcsokoládé
-
125 g áfonya
Elkészítés
Piskóta
- A lisztet, sütőport, szódabikarbónát és a sót egy edényben elkeverjük.
- A kockára vágott puha margarint, olajat, cukrot és vanília aromát összeöntjük egy másik edényben és elektromos habverővel 3-4 perc alatt habosra verjük. Ügyeljünk rá, hogy ne lépjük túl ezt az időt! Kettesével hozzáadjuk a tojásokat, és kézi habverővel egyneművé forgatjuk őket.
- Hozzáadjuk a lisztes keverék felét, átkeverjük, majd a szobahőmérsékletű írót/tejet is kézi habverővel lassan simára keverjük. Előfordulhat, hogy a margarin kicsit kicsapódik, de ettől nem lesz rossz a tésztánk! :)
- Beleöntjük a lisztes keverék másik felét is. A piskóta tésztáját egy-egy külön edényben szétválasztjuk. Az egyikhez pár csepp lila ételfestéket keverünk, a másikba pedig pár csepp feketét és hozzáadjuk az olvasztott étcsokoládét.
- Három piskótát készítünk. Egy 20 cm-es tortaformát kibélelünk, majd pár kanál fekete és pár kanál lila tésztát kanalazunk bele felváltva, ügyelve rá, hogy a következő két piskótához is maradjon belőlük.
- Előmelegített sütőben, 170 C-on tűpróbáig készre sütjük őket kb. 25-30 perc alatt. Ezután rácson hagyjuk őket teljesen lehűlni.
- A piskóták tetejét egyenletesre levágjuk, megkenjük őket először az áfonya dzsemmel, majd a krémmel, a harmadik piskótalapot pedig aljával felfelé helyezzük a torta tetejére, hogy sima felületet vonhassunk be.
Krém
- A krémhez gőz felett megolvasztjuk a fehércsokit, hagyjuk lehűlni, majd elektromos habverővel lassú fokozaton kanalanként a mascarponéhoz adagoljuk, végül ételfestékkel lilára színezzük.
Díszítés
- A cukrászhabot felverjük, tortakártyával egyenletesen elsimítjuk a torta tetején és oldalán, a maradékot félretesszük. Pár pötty lila és fekete ételfestéket cseppentünk a torta oldalára, majd alaposan körbehúzzuk rajta, hogy a képen látható eredményt érhessük el.
- A díszítéshez a fehércsokit gőz felett megolvasztjuk, majd egy teljesen tiszta szilikon munkalapra vagy sütőpapírra öntjük, lehetőleg vastagon. Nem kell finomkodni a kiöntésnél, úgyis össze fogjuk törni, ha megszilárdul. A vastagsága azért fontos, mert így szobahőmérsékleten is szilárd fog maradni. Pár csepp lila ételfestéket cseppentünk a még meleg fehércsokira és egy fogpiszkálóval jól összekuszáljuk rajta a színezéket. Ha teljesen megszilárdult, hegyes darabokat törünk le belőle.
- Az étcsokit gőz felett megolvasztjuk, pár csepp fekete ételfestéket cseppentünk bele, majd teáskanállal a torta szélein végigcsorgatjuk és hagyjuk megdermedni.
- A maradék habhoz kis lila és fekete színezéket adunk, picit forgatunk rajta, majd habzsákba töltve körbe a torta tetején halmokat nyomunk belőle. A torta közepét teleszúrkáljuk a hegyes fehércsokival, majd friss áfonyát szórunk közéjük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 41
- Tegnapi nézettség: 8
- 7 napos nézettség: 35
- Össznézettség: 2844
- Feltöltés dátuma: 2022. szeptember 28.
Ajánló
Bonyolultnak tűnik, de valójában nagyon egyszerű torta, amiben az ember kiélheti a kreativitását. Lila és áfonya helyett lehet akár rózsaszín és málna, piros és ribizli, bármilyen színnel és gyümölccsel kombinálhatjuk! :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Picipiros
76 recept