r
Nosalty Logó

Áfonyás fehércsoki-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Picipiros
Áfonyás fehércsoki-torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 1829 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 10978 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 354 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.5 g

Zsír

  • Összesen
    108.6 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1197.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    267 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    390 mg
  • Nátrium
    405 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    196.7 g
  • Cukor
    139 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    161.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    449 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    433 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    181 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 1829 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.8 g

Zsír

  • Összesen
    651.3 g
  • Telített zsírsav
    246 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    197 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    1367 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7183 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    197 mg
  • Kálcium
    1602 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    562 mg
  • Foszfor
    2337 mg
  • Nátrium
    2431 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1180.1 g
  • Cukor
    837 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    968.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2691 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    67 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    276 micro
  • K vitamin:
    196 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    876 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2598 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    1088 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1201 micro
Összesen 10978 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 354 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

Elkészítés

Piskóta

  1. A lisztet, sütőport, szódabikarbónát és a sót egy edényben elkeverjük.
  2. A kockára vágott puha margarint, olajat, cukrot és vanília aromát összeöntjük egy másik edényben és elektromos habverővel 3-4 perc alatt habosra verjük. Ügyeljünk rá, hogy ne lépjük túl ezt az időt! Kettesével hozzáadjuk a tojásokat, és kézi habverővel egyneművé forgatjuk őket.
  3. Hozzáadjuk a lisztes keverék felét, átkeverjük, majd a szobahőmérsékletű írót/tejet is kézi habverővel lassan simára keverjük. Előfordulhat, hogy a margarin kicsit kicsapódik, de ettől nem lesz rossz a tésztánk! :)
  4. Beleöntjük a lisztes keverék másik felét is. A piskóta tésztáját egy-egy külön edényben szétválasztjuk. Az egyikhez pár csepp lila ételfestéket keverünk, a másikba pedig pár csepp feketét és hozzáadjuk az olvasztott étcsokoládét.
  5. Három piskótát készítünk. Egy 20 cm-es tortaformát kibélelünk, majd pár kanál fekete és pár kanál lila tésztát kanalazunk bele felváltva, ügyelve rá, hogy a következő két piskótához is maradjon belőlük.
  6. Előmelegített sütőben, 170 C-on tűpróbáig készre sütjük őket kb. 25-30 perc alatt. Ezután rácson hagyjuk őket teljesen lehűlni.
  7. A piskóták tetejét egyenletesre levágjuk, megkenjük őket először az áfonya dzsemmel, majd a krémmel, a harmadik piskótalapot pedig aljával felfelé helyezzük a torta tetejére, hogy sima felületet vonhassunk be.

Krém

  1. A krémhez gőz felett megolvasztjuk a fehércsokit, hagyjuk lehűlni, majd elektromos habverővel lassú fokozaton kanalanként a mascarponéhoz adagoljuk, végül ételfestékkel lilára színezzük.

Díszítés

  1. A cukrászhabot felverjük, tortakártyával egyenletesen elsimítjuk a torta tetején és oldalán, a maradékot félretesszük. Pár pötty lila és fekete ételfestéket cseppentünk a torta oldalára, majd alaposan körbehúzzuk rajta, hogy a képen látható eredményt érhessük el.
  2. A díszítéshez a fehércsokit gőz felett megolvasztjuk, majd egy teljesen tiszta szilikon munkalapra vagy sütőpapírra öntjük, lehetőleg vastagon. Nem kell finomkodni a kiöntésnél, úgyis össze fogjuk törni, ha megszilárdul. A vastagsága azért fontos, mert így szobahőmérsékleten is szilárd fog maradni. Pár csepp lila ételfestéket cseppentünk a még meleg fehércsokira és egy fogpiszkálóval jól összekuszáljuk rajta a színezéket. Ha teljesen megszilárdult, hegyes darabokat törünk le belőle.
  3. Az étcsokit gőz felett megolvasztjuk, pár csepp fekete ételfestéket cseppentünk bele, majd teáskanállal a torta szélein végigcsorgatjuk és hagyjuk megdermedni.
  4. A maradék habhoz kis lila és fekete színezéket adunk, picit forgatunk rajta, majd habzsákba töltve körbe a torta tetején halmokat nyomunk belőle. A torta közepét teleszúrkáljuk a hegyes fehércsokival, majd friss áfonyát szórunk közéjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 35
  • Össznézettség: 2844
  • Feltöltés dátuma: 2022. szeptember 28.

Ajánló

Bonyolultnak tűnik, de valójában nagyon egyszerű torta, amiben az ember kiélheti a kreativitását. Lila és áfonya helyett lehet akár rózsaszín és málna, piros és ribizli, bármilyen színnel és gyümölccsel kombinálhatjuk! :)

Receptkategóriák

Áfonyás fehércsoki-torta
Picipiros 76 recept

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...