r
Nosalty Logó

Áfonyás fehércsoki-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Picipiros
Áfonyás fehércsoki-torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 1829 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 10978 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 354 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.5 g

Zsír

  • Összesen
    108.6 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1197.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    267 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    390 mg
  • Nátrium
    405 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    196.7 g
  • Cukor
    139 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    161.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    449 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    433 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    181 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 1829 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.8 g

Zsír

  • Összesen
    651.3 g
  • Telített zsírsav
    246 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    197 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    1367 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7183 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    197 mg
  • Kálcium
    1602 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    562 mg
  • Foszfor
    2337 mg
  • Nátrium
    2431 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1180.1 g
  • Cukor
    837 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    968.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2691 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    67 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    276 micro
  • K vitamin:
    196 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    876 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2598 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    1088 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1201 micro
Összesen 10978 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 354 Kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

Elkészítés

Piskóta

  1. A lisztet, sütőport, szódabikarbónát és a sót egy edényben elkeverjük.
  2. A kockára vágott puha margarint, olajat, cukrot és vanília aromát összeöntjük egy másik edényben és elektromos habverővel 3-4 perc alatt habosra verjük. Ügyeljünk rá, hogy ne lépjük túl ezt az időt! Kettesével hozzáadjuk a tojásokat, és kézi habverővel egyneművé forgatjuk őket.
  3. Hozzáadjuk a lisztes keverék felét, átkeverjük, majd a szobahőmérsékletű írót/tejet is kézi habverővel lassan simára keverjük. Előfordulhat, hogy a margarin kicsit kicsapódik, de ettől nem lesz rossz a tésztánk! :)
  4. Beleöntjük a lisztes keverék másik felét is. A piskóta tésztáját egy-egy külön edényben szétválasztjuk. Az egyikhez pár csepp lila ételfestéket keverünk, a másikba pedig pár csepp feketét és hozzáadjuk az olvasztott étcsokoládét.
  5. Három piskótát készítünk. Egy 20 cm-es tortaformát kibélelünk, majd pár kanál fekete és pár kanál lila tésztát kanalazunk bele felváltva, ügyelve rá, hogy a következő két piskótához is maradjon belőlük.
  6. Előmelegített sütőben, 170 C-on tűpróbáig készre sütjük őket kb. 25-30 perc alatt. Ezután rácson hagyjuk őket teljesen lehűlni.
  7. A piskóták tetejét egyenletesre levágjuk, megkenjük őket először az áfonya dzsemmel, majd a krémmel, a harmadik piskótalapot pedig aljával felfelé helyezzük a torta tetejére, hogy sima felületet vonhassunk be.

Krém

  1. A krémhez gőz felett megolvasztjuk a fehércsokit, hagyjuk lehűlni, majd elektromos habverővel lassú fokozaton kanalanként a mascarponéhoz adagoljuk, végül ételfestékkel lilára színezzük.

Díszítés

  1. A cukrászhabot felverjük, tortakártyával egyenletesen elsimítjuk a torta tetején és oldalán, a maradékot félretesszük. Pár pötty lila és fekete ételfestéket cseppentünk a torta oldalára, majd alaposan körbehúzzuk rajta, hogy a képen látható eredményt érhessük el.
  2. A díszítéshez a fehércsokit gőz felett megolvasztjuk, majd egy teljesen tiszta szilikon munkalapra vagy sütőpapírra öntjük, lehetőleg vastagon. Nem kell finomkodni a kiöntésnél, úgyis össze fogjuk törni, ha megszilárdul. A vastagsága azért fontos, mert így szobahőmérsékleten is szilárd fog maradni. Pár csepp lila ételfestéket cseppentünk a még meleg fehércsokira és egy fogpiszkálóval jól összekuszáljuk rajta a színezéket. Ha teljesen megszilárdult, hegyes darabokat törünk le belőle.
  3. Az étcsokit gőz felett megolvasztjuk, pár csepp fekete ételfestéket cseppentünk bele, majd teáskanállal a torta szélein végigcsorgatjuk és hagyjuk megdermedni.
  4. A maradék habhoz kis lila és fekete színezéket adunk, picit forgatunk rajta, majd habzsákba töltve körbe a torta tetején halmokat nyomunk belőle. A torta közepét teleszúrkáljuk a hegyes fehércsokival, majd friss áfonyát szórunk közéjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 1536
  • Feltöltés dátuma: 2022. szeptember 28.

Ajánló

Bonyolultnak tűnik, de valójában nagyon egyszerű torta, amiben az ember kiélheti a kreativitását. Lila és áfonya helyett lehet akár rózsaszín és málna, piros és ribizli, bármilyen színnel és gyümölccsel kombinálhatjuk! :)

Receptkategóriák

Áfonyás fehércsoki-torta
Picipiros 71 recept

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek