r
Nosalty Logó

Őszibaracktorta

Éva házias konyhája
Őszibaracktorta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

piskótatészta

krém

399
Kalória
6.8g
Fehérje
38.5g
Szénhidrát
24.1g
Zsír
96.9g
Víz
127.7g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
28.5g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír

piskótatészta

krém

Összesen 399 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír

piskótatészta

krém

Összesen 4771 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír

piskótatészta

krém

Összesen 217 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    496.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    96.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    250 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 399 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    81.6 g

Zsír

  • Összesen
    288.8 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1532 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5954.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    1429 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    322 mg
  • Foszfor
    2471 mg
  • Nátrium
    1578 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    462.4 g
  • Cukor
    341 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    1162.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1837 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    330 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    961 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1561 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    2997 micro
  • β-crypt
    724 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1780 micro
Összesen 4771 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    53 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 217 kcal

Elkészítés

piskótatészta

  1. Tojásokat különválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá fölverjük.
  2. Hozzáadjuk a sárgáját, amivel jól összekeverjük, majd a kakaóval összekevert lisztet és a sütőport is hozzákeverjük.
  3. Egy sütőpapírral kibélelt, 26 cm-es tortaformába öntjük, 200 fokon megsütjük.

krém

  1. Lecsöpögtetjük az őszibarackot.
  2. Tejszínt a cukorral, vaníliás cukorral és a habfixálóval fölhabosítjuk, annyit kiveszünk belőle, amennyi szükséges a díszítéshez, kb. 3-4 evőkanál. Majd hozzáadjuk a mascarponét, és egynemű krémet alkotunk.
  3. Ízlés szerinti tojáslikőrt adunk hozzá. Én kb. 4-5 kanálnyi mennyiséget használtam föl.
  4. A piskótatésztát kettőbe vágjuk, és a krém felét rákenjük. Megszórjuk bőven csokidarával.
  5. Az őszibarackokat felkockázzuk, közben a díszítésre is gondolunk, és alkotunk hozzá megfelelő darabokat.
  6. Fölkockázott barackokat a krémre egyenletesen rárakjuk. A másik tortalapot ráhelyezzük, óvatosan lenyomkodjuk.
  7. Majd a maradék krémet rákenjük, kb. 45 percig hűtjük, majd díszítjük a fotó vagy saját ízlésünk szerint. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

Spontán ötlet alapján készült ez a torta. Így ez a saját receptem. A likőrrel ízesített krém és a csokidarabok az őszibarackkal nagyon jól harmonizálnak, egy finom ízvilágot kapunk végeredményként.

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Grillázsos zserbótorta

A zserbó ízhármasa egy olyan klasszikusan karácsonyi párosítás, ami nélkül nehéz elképzelni ezt az időszakot. Szerencsére nem is kell, hiszen itt a jól ismert sütemény, mondjuk egy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek