Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Őszibaracktorta

Őszibaracktorta
Őszibaracktorta
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Spontán ötlet alapján készült ez a torta. Így ez a saját receptem. A likőrrel ízesített krém és a csokidarabok az őszibarackkal nagyon jól harmonizálnak, egy finom ízvilágot kapunk végeredményként.

hozzávalók / 12 adag

piskótatészta

krém

Szólj hozzá!

elkészítés

piskótatészta

  1. Tojásokat különválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá fölverjük.
  2. Hozzáadjuk a sárgáját, amivel jól összekeverjük, majd a kakaóval összekevert lisztet és a sütőport is hozzákeverjük.
  3. Egy sütőpapírral kibélelt, 26 cm-es tortaformába öntjük, 200 fokon megsütjük.

krém

  1. Lecsöpögtetjük az őszibarackot.
  2. Tejszínt a cukorral, vaníliás cukorral és a habfixálóval fölhabosítjuk, annyit kiveszünk belőle, amennyi szükséges a díszítéshez, kb. 3-4 evőkanál. Majd hozzáadjuk a mascarponét, és egynemű krémet alkotunk.
  3. Ízlés szerinti tojáslikőrt adunk hozzá. Én kb. 4-5 kanálnyi mennyiséget használtam föl.
  4. A piskótatésztát kettőbe vágjuk, és a krém felét rákenjük. Megszórjuk bőven csokidarával.
  5. Az őszibarackokat felkockázzuk, közben a díszítésre is gondolunk, és alkotunk hozzá megfelelő darabokat.
  6. Fölkockázott barackokat a krémre egyenletesen rárakjuk. A másik tortalapot ráhelyezzük, óvatosan lenyomkodjuk.
  7. Majd a maradék krémet rákenjük, kb. 45 percig hűtjük, majd díszítjük a fotó vagy saját ízlésünk szerint. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 095
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva házias konyhája

Mióta szakács: 2014.02.15.
137 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

mascarponés baracktorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

398
tojás 6 db
porcukor 6 ek
finomliszt 5 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 1 ek
sütőpor 1 csomag
habtejszín 400 ml
habfixáló 2 csomag
mascarpone 250 g
tojáslikőr 50 ml
porcukor 4 púpozott ek
vaníliás cukor 1 csomag
csokoládédara 100 g
őszibarack konzerv 820 g