Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szedres krémes gyümölcstorta

Szedres krémes gyümölcstorta
Szedres krémes gyümölcstorta
48 perc / előkészület: 30 perc sütés: 18 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A saját receptem.

hozzávalók / 4 adag

A piskótához:

  • 3 db tojás
  • 1 ek vaj
  • 3 ek cukor
  • 4 ek liszt
  • 2 tk sütőpor

A krémhez:

  • 25 dkg szeder
  • 1 cs habtejszín
  • 4 dl habtejszín
  • 1 cs habfix
  • 25 dkg mascarpone krémsajt
  • 6 dl tej
  • 25 dkg porcukor
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az alapanyagokból vajas piskótatésztát sütünk egy gyümölcstorta formában.
  2. A tejből és a pudingporból sűrű pudingot főzünk.
  3. Félretesszük hűlni, addig a porcukor felével a mascarponét kikeverjük.
  4. A másik felét a cukornak meg a tejszínnel habosra verjük, és közben hozzáadagoljuk a habfixet.
  5. A pudingot langyosan ráöntjük a piskótára, elkenjük egyenletesen, majd rákenjük a mascarponés krémet, és a szederrel kirakjuk.
  6. Végül rákenjük az édes tejszínhabot.
  7. Hűtőben tartjuk a kínálásig.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 584
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
312 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mascarponés-szedres piskóta, tejszínes-szederkrémes piskóta, szederkrémes gyümölcstorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!