r
Nosalty Logó

Lencsés sült oldalas

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Capucine
Lencsés sült oldalas
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 839 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3352 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 161 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    43.7 g

Zsír

  • Összesen
    50 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    907.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    469 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    272.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    336 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    191 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1251 micro
  • β-karotin
    3382 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    5034 micro
  • Lut-zea
    337 micro
Összesen 839 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    174.9 g

Zsír

  • Összesen
    200 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    672 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3630 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    320 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    329 mg
  • Foszfor
    1876 mg
  • Nátrium
    855 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1090.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1345 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    764 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    792 micro
  • Kolin:
    717 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5005 micro
  • β-karotin
    13529 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    20136 micro
  • Lut-zea
    1350 micro
Összesen 3352 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    238 micro
  • β-karotin
    645 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    959 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 161 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Forraljunk fél liter vizet, és öntsük rá a lencsére. Takarjuk le, és pihentessük. Ez a rapid változat, ha nem felejted el, mint én, akkor hideg vízbe áztasd 3 órát.
  2. A húst szeleteljük fel, irdaljuk be, és mossuk át. Száradjon kicsit mosás után.
  3. A zsírt hevítsük egy nagy tálban, és a húsokat egymás mellé téve, magas hőfokon kezdjük pirítani. Nem kell piszkálni, néhány perc múlva forgassuk át.
  4. Szeleteljük fel a hagymát, tegyük mellé. Hámozzuk, és karikázzuk fel a répát, adjuk hozzá. Paprikázzuk, sózzuk, tegyük bele a köményt. Keverjük át, öntsük fel 1 dl vörösborral, és fedjük le. Vegyük le a tüzet takarékra, és 10 percig ne is nézzünk rá. Újra keverjük meg.
  5. Bontsuk ki a paradicsomot, és adjuk a húshoz. A konzervet öblítsük ki vörösborral, és öntsük hozzá. Főzzük fél órát lefedve.
  6. A lencsét mossuk át, és miután kihalásztuk a húsokat a boros léből, adjuk hozzá a lencsét 2 dl vízben. Alacsony láng, lefedve fő. Puhulásig főzzük a lencsét. Ha nem sűrítette be a köretet, adjunk hozzá kukoricadarát, és fedetlenül főzzük még 5 percet.
  7. A húsokat egy alacsony sütőtálba tesszük, és magas lángon sütjük megsózva, aláöntve még egy deci bort.
  8. Friss kenyérrel, sistergő hússal, egy kanál tejföllel nagyon finom.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1931
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 17.

Ajánló

Boros étel lévén nem ajánlanék mellé sört. Nem ajánlom, de érdemes hozzá megkóstolni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Capucine 23 recept

Figyelmeztetlek: csak októbertől felfele, szigorúan szomorú, esős időben ajánlott a fogyasztása. Nem csak a téliszalámi (úgy tanultam, azért téli a szalámi, mert csak a keményre fagyott sertészsírt lehetett olyan apró kockákra vágni, ami abba kell) kedvéért vágják a legnagyobb hidegben a malacot, hanem azért, mert abban az időszakban szükség van a fűtő erejére. Ok, százados tudás a sutba, most az egyszer jól be fogunk lakni oldalasból, nem is akárhogyan, lencsével! Teljes írás a blogomon.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek