r
Nosalty Logó

Korianderes vöröslencse zöldteával

NS
Korianderes vöröslencse zöldteával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

229
Kalória
14.7g
Fehérje
42.5g
Szénhidrát
1.6g
Zsír
8.1g
Víz
-
Koleszterin
7.7g
Élelmi rost
6.8g
Cukor
  • 22% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 229 kcal
  • 22% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 459 kcal
  • 22% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 323 kcal
  • 22% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    8.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    8262 micro
  • Lut-zea
    256 micro
Összesen 229 kcal
  • 22% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    726.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    430 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    85 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    16.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    224 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    16525 micro
  • Lut-zea
    512 micro
Összesen 459 kcal
  • 22% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    511.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    303 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    59.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    11.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    11637 micro
  • Lut-zea
    360 micro
Összesen 323 kcal

Elkészítés

  1. Kis vajon az apróra vágott fokhagymát és a szárított paradicsomot megdinszteljük.
  2. Jöhet rá a vöröslencse, és vízzel felöntjük.
  3. Megszórjuk borssal, korianderrel, és facsarunk hozzá lime levet.
  4. Fedő alatt főzzük. (Amennyiben beáztattuk előtte a lencsét, hamarabb elkészül.)
  5. Amikor már elfőtte a levét, és megpuhult a lencse, utánafűszerezzük még, és enyhén megsózzuk. (Szerintem nem igényli a sózást, a szárított paradicsom eleve sós olajban tárolt.)
  6. A zöld tealeveleket leforrázzuk, és hozzákeverjük a lencséhez.
  7. Még egy kis lime-al meglocsoljuk, és tálaláskor vékonyra szelt parmezánnal megszórjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 5 p

Ebédre készítettem el a dolgos barátnőmnek kedveskedés gyanánt. Mint egy ételkiszállító gyors és pontos alkalmazottja, a munkahelyére fuvaroztam. Szereti a keleties, kicsit pikánsabb ízvilágot, így telitalálat volt. Energiával töltötte fel, és folytatódhatott is a munka..., persze egy kis barátnős csacsogás után. 

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek