r
Nosalty Logó

A kedvenc milánói sertésbordánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
A kedvenc milánói sertésbordánk
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Makaróni

Rántott hús

Összesen 1229 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Makaróni

Rántott hús

Összesen 4910 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Makaróni

Rántott hús

Összesen 49 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.4 g

Zsír

  • Összesen
    33.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    291 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11950.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    564 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    347 mg
  • Foszfor
    1153 mg
  • Nátrium
    9755 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158.3 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1871.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    544 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    127 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    424 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4548 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    243163 micro
  • Lut-zea
    683 micro
Összesen 1229 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    349.7 g

Zsír

  • Összesen
    134.8 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    47802.4 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    380 mg
  • Kálcium
    2255 mg
  • Vas
    88 mg
  • Magnézium
    1388 mg
  • Foszfor
    4613 mg
  • Nátrium
    39020 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    633 g
  • Cukor
    286 mg
  • Élelmi rost
    124 mg

VÍZ

  • Összesen
    7486.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2177 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    105 mg
  • C vitamin:
    510 mg
  • D vitamin:
    319 micro
  • K vitamin:
    232 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    130 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1084 micro
  • Kolin:
    1696 mg
  • Retinol - A vitamin:
    633 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18191 micro
  • β-crypt
    228 micro
  • Likopin
    972650 micro
  • Lut-zea
    2734 micro
Összesen 4910 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    479.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    392 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    9766 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 49 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Makaróni

Rántott hús

Elkészítés

Makaróni

  1. Első lépésként a makaróni tésztát (ezzel autentikus) egy nagy fazék forrásban lévő sós vízben al dentére főzzük.
  2. Az apróra vágott hagymát serpenyőben, pár csepp olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát. Miután kissé megpirult, akkor mehet bele a fokhagyma és a kockára vágott sonka.
  3. Jó alaposan pirítsuk össze az egészet. Mikor a sonkát kicsit már odakapattuk, akkor adjuk hozzá a paradicsomszószt (passatát). Sóval, borssal, oregánóval és egy kevés cukorral ízesítjük. Ha túl sűrű a szósz, kevés tésztafőzővízzel lazítsuk.
  4. Végül keverjük össze a főtt tésztával, és reszeljünk rá trappista (vagy gouda) sajtot.
  5. Nagy szelet rántott hússal tálaljuk!

Rántott hús

  1. A sertésszeleteket kiklopfoljuk, besózzuk, majd hagyományos módon bepanírozzuk.
  2. Bő forró olajban kisütjük, majd papírtörlőre csöpögtetjük róla a fölösleges zsiradékot.
  3. Frissen tálaljuk a makaróni mellé, rengeteg reszelt sajttal.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 109
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 7168
  • Feltöltés dátuma: 2023. február 15.

Receptkategóriák

A kedvenc milánói sertésbordánk
Gerzsenyi Flóra 371 recept

A milánói sertésborda egy igazi klasszikus retró kaja, sokunk egyik kedvence, főleg gyerekkorunkból. Engem és tesómat legalábbis teljesen felcsigázott az összekevert maszatos tészta tetején üldögélő aranyló rántott hús. Szinte emlékszem, milyen volt az első: tészta, paradicsomszósz, gomba, sonka, sajt és kabátos hús. Számomra ilyen egy megtestesült ételköltemény! Igaz, semmi köze az olaszokhoz, de így is felér egy itáliai gasztrofogással. Sőt, ha az olaszok találkoznának ezzel a recepttel, biztosan magukénak akarnák tudni!

Hozzávalók

Makaróni

Rántott hús

Címlapról ajánljuk

További cikkek