Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakukkfüves sertéskaraj darált hússal

Kakukkfüves sertéskaraj darált hússal
Kakukkfüves sertéskaraj darált hússal
150 perc / előkészület: 30 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet többször készítettem már, így elmondhatom, hogy a család kedvencévé vált. Próbáltam a kép sarkába csempészni egy fázisfotót, no hát azzal nagyon megszenvedtem, mivel nem vagyok egy számítógép virtuóz! Nyersen is nagyon látványos húsról van szó, és ezáltal "úgymond" egy kis képes útmutatóként szolgál a recept elkészítéséhez. Hagymás tört burgonyával tálaltam.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karajt kb. 1,5 cm vastagra szeleteljük, sózzuk.
  2. A darált húsba belemorzsáljuk az előzőleg beáztatott, kinyomkodott zsemlét. Beleütjük a tojást, belereszeljük a fokhagymát. Fűszerezzük: sóval, őrölt borssal, őrölt köménymaggal, jól összegyúrjuk.
  3. A főtt tojásokat vékony csíkokra vágjuk, lazán a masszába forgatjuk.
  4. (Nekem 8 szelet karajom lett, így 7 gombócba osztottam a darálthúst.) Lefektetünk elébünk 1 szelet karajt. Egy gombócot ellapítunk akkorára, mint a karaj, rányomkodjuk az elébünk fektetett húsra. Újra szelet, majd darált hús egészen addig, míg a hozzávalók el nem fogynak. Karajszelettel zárunk. Óvatosan lefektetjük elébünk, és spárgával kétszer hosszában átkötjük.
  5. Tepsibe öntjük az olajat, belehelyezzük a húst, a tetejét kakukkfűvel meghintjük, aláöntünk 1,5 dl vizet, körészórjuk a feldarabolt vöröshagymát, zöldpaprikát.
  6. Fólia alatt 80 percig sütjük. Ha szükséges, a vizet pótoljuk. A fóliát levesszük, és a tetejét pirosra sütjük.
  7. Pihentetés után, srégen szeletelve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x20 cm
  • költség: 1400 Ft
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 706
elküldve: 0
receptkönyvben: 141
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
191 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét, karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogyókúra: AB0 diéta – B vércsoport, AB0 diéta – 0 vércsoport
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

darált hússal töltött karaj, fűszeres töltött karaj, tojásos-húsos töltelékkel töltött sertéskaraj

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ancsi7
Ancsi7 Mon, 2012-03-05 09:38

Köszönjük a jó ötletet! :) Nagyon ízlett az egész családnak! ;)
Szép hetet kívánok! Üdv. Anikó :o)

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Tue, 2012-03-06 08:27

Kedves Ancsi7 !
Nagyon szívesen és örülök, hogy ízlett a családodnak.
Már megérte megosztani veletek. Szép hetet kívánok én is neked ! Üdv: Anci

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2012-01-23 18:27

Kedves Editkém !
Nagyon finom és mutatós is. Kakukkfű helyett legközelebb más fűszerrel próbálom meg én is.
Az a jó, hogy lehet játszani a fűszerekkel ! Köszönöm a kedvességed, üdvözöllek: Anci

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Fri, 2012-01-20 20:49

Kedves Anci!
Be jó, hogy odatetted a fázisfotót, így már nem is tünik bonyolultnak ez a nagyszerű recept. Jó munkát kivánok a disznó vágáshoz. Puszi. Piroska

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sun, 2012-01-22 15:10

Kedves Piroskám !
Hulla fáradt vagyok ! Soha többé nem vágunk ilyen nagy disznót.
A fázisfotó felrakását még gyakorolnom kell !
Köszönöm, meg volt a jó munka, de még jobb, hogy vége.
Puszi és szép napot ! Anci

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2012-01-20 20:35

Kedves Anci!

Köszi a receptet, igazán csodás lett, mint mindig.:-))
Ügyes vagy, akkor sikerült a 2 az 1-ben hadművelet.
Megosztod majd levélben velem? :-)))
Remélem, a hétvégi nagy akció után, új csodákat sikerül főznöd-sütnöd, felraknod, és megmutatni nekünk! :-)))
Nagyon kellemes elfoglaltságú hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sun, 2012-01-22 15:13

Kedves Évám !
Majd ha már le is tudom írni, hogy hogyan készítettem a fotót, persze hogy megosztom veled.
Egyenlőre sikerült 0-ra lefáradnom, majd jelentkezem. Puszi: Anci

alina73
alina73 / alina73 Fri, 2012-01-20 20:00

Nagyon jól néz ki és a leírtak alapján,az íze is finom..:)
Gratulálok és köszönöm a receptet!
Üdv: Alina

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sun, 2012-01-22 15:16

Kedves alina73 !
Köszönöm és nagyon szívesen a receptet!
Örülök, hogy tetszik. Mivel a kakukkfűnek elég
meghatározó íze van, ha akarod, mással is
fűszerezheted. Üdvözöllek : Anci

671
sertés rövidkaraj 80 dkg
darált sertéshús 40 dkg
zsemle 1 db
főtt tojás 2 db
tojás 1 db
fokhagyma 4 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 közepes fej
zöldpaprika 1 közepes db
víz 1.5 dl
napraforgó olaj 2 dl