Nosalty Logó

24 órás Pho-leves vegyes csontokból

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Ezen a képen: 24 órás Pho-leves vegyes csontokból
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Alaplé

Összeállítás

Összesen 694 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Alaplé

Összeállítás

Összesen 5549 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Alaplé

Összeállítás

Összesen 150 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    878.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    427 mg
  • Nátrium
    285 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    144 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 694 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    215.6 g

Zsír

  • Összesen
    115.4 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    553 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7026.9 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    304 mg
  • Kálcium
    542 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    439 mg
  • Foszfor
    3416 mg
  • Nátrium
    2277 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    872.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1151.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    145 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    480 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1562 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    960 micro
Összesen 5549 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 150 Kcal

Hozzávalók

Alaplé

Összeállítás

Elkészítés

Alaplé

  1. Helyezzük egy nagy edénybe a húsos sertés- vagy marhacsontokat, a liba- vagy más szárnyas aprólékot, és töltsük fel színültig hideg vízzel.
  2. Forraljuk fel, mint egy hagyományos húslevest, majd kis szűrő vagy kanál segítségével távolítsuk el a víz felszínén keletkező barna habot, ezt addig ismételgessük (3-4-szer), amíg a folyadék tiszta nem lesz, és nem keletkezik több hab. Fedjük le, és lassan főzzük, alacsony hőmérsékleten, 12 órán át.
  3. Ezt követően egy nagy, száraz serpenyőben pirítsuk le a nagyobb darabokra vágott hagymát és gyömbért. Adjuk hozzá a fahéjat, koriandermagot, csillagánizst, szegfűszeget és citromnádat. Ezt az alaposan lepirított egyveleget adjuk hozzá a leveshez, majd ismét letakarva további 12 órán át főzzük.
  4. Az utolsó néhány órában adjunk hozzá 4 vastagabb csirkemellet, amit később a levessel fogunk tálalni.
  5. Óvatosan vegyük ki a csirkemelleket, amik ezalatt nagyon omlósra főttek, és tegyük félre, vegyük ki a csontokat is, amik szinte teljesen belefőttek a levesbe, és közel sem hasonlítanak korábbi alakjukra. Ettől lett igazan gazdag íze és színe a levesnek, szinte érezni a leves „súlyát”, olyan tartalmas az alaplé.
  6. A levest szűrjük át egy nagyon sűrű szövésű szűrőn, majd adjuk hozzá a sót.
  7. A szétfőtt csontokat dobjuk ki, a csirkemelleket pedig ferdén vágjuk vékony szeletekre.

Összeállítás

  1. A fokhagymát szeleteljük vékonyra (akár mandolinon), majd karikára vágott friss chilivel, ecettel és egy kevés vízzel keverjük össze. Ez lesz a Dam Toi, ami a Pho-levesek egyik alapfeltéte.
  2. Vágjuk fel hajszálvékony szeletekre a vörös- vagy sonkahagymát, aprítsunk finomra friss koriander- és újhagymazöldet. Keverjük őket össze egy tálban. Ez is egy hagyományos pho-feltét.
  3. A rizstészta tegyük egy tálba, és színültig öntsük fel forrásban lévő vízzel, majd takarjuk le, és hagyjuk állni 6-8 percig. Szűrjük le.
  4. Nekünk tetsző mélytányérokba tegyünk egy-egy adagot a rizstésztából. Helyezzünk rá néhány szelet csirkemellet és kis adagot a hagymás keverékből, majd öntsünk minden tálba a Pho-alapléből annyit, hogy szinte a tányér pereméig érjen. Kanalazzunk rá a Dam Toi-ból, persze csak ízlés szerint.
  5. Díszítsük friss korianderrel, thai bazsalikommal és mungóbabcsírával. Kínáljuk citrom- vagy limeszeletekkel, a húst pedig mártogassuk Hoisin-szószba és Srirachába.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 0
  • Feltöltés dátuma: 2021. január 08.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gerzsenyi Flóra 92 recept

Minden, ami leves, jöhet – a világ összes levesét megkóstolnám, ha tehetném. Az egyik legnagyobb favorit - édesanyám húslevesé után persze - , a vietnámi Pho (ejtsd: fhá) leves. Nem tudom nélküle elképzelni az életemet, szerintem konkrétan függőséget okoz. Mindennap megenném, a nap minden szakában. Tudtátok, hogy Vietnámban leginkább reggelire (!) fogyasztják, és milyen zseniális szokás is ez! Egy ilyen után csak jól indulhat a nap. Nagyon sokfélét kóstoltam már sok helyen, és úgy voltam vele, hogy az nem történhet meg, hogy nem készítek sajátot. A konklúzió az, hogy bár macerás, hiszen sokáig fő, ez nem igényel ráfordított energiát, csak türelmet. (Ami nekem általában nincs, de erre most nagyon rákészültem.) Bevallom, én éjjel többször is felkeltem, hogy ellenőrizzem a kicsinyemet, hogy viselkedik. A hozzávalók már a legtöbb szupermarketben vagy delikátboltban megtalálhatók. Délután 4-kor kezdtem el, és másnap délután 4-kor fejeztem be, cserébe minden várakozásomat felülmúlta, és minden percét megérte. Semmi ételízesítő vagy kínai só, csak a csontokból és fűszerekből kifőtt színtiszta ízkavalkád. Az alaplé olyan erőteljes és gazdag lett, hogy kiviszi a közfalat. Csak ajánlani tudom mindenkinek, aki szereti, hogy egyszer-kétszer igenis szánja rá magát, mert roppant szórakoztató azon izgulni, hogy milyen lesz. Ebben a levesben minden alapanyag és hozzávaló tökéletesen jókor van jó helyen. A tálalásnál is lenyűgöz minden apró kiegészítő, a chili, a fokhagyma, a friss koriander, a hagyma…. Egy nap még ódát fogok írni hozzá, az lesz a címe, hogy "PHOda".

Hozzászólások

Hozzávalók

Alaplé

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!