kolbász, szalámi

Chorizo

A chorizo a spanyol, főként az asztúriai konyha egyik jellegzetes kolbászterméke, amely gyakorlatilag olyan, mint a magyarok füstölt kolbászai. Sok fajtája létezik.

Szalámi

A szalámi olasz eredetű felvágott jellegű húskészítmény, nagyban hasonlít a szárazkolbászhoz, de átmérője nagyobb, s a benne lévő hús (általában sertés, ritkán marha) apróbbra darabolt, darált. Világhírű magyar szalámi a Pick téliszalámi, ami sertéshúsból, szalonnából készül fűszerekkel. A téliszalámit füstölik, szárítva érlelik, s az eljárás során nemespenész-bevonatot kap, amitől íze különleges lesz. Általában szendvicsek, hidegtálak alapanyagaként fogyasztjuk.

Téliszalámi

A szegedi téliszalámi védett hungarikum, mely tulajdonképpen egy darált sertéshúsból és szalonnából készült, jellegzetes fűszerezésű, nemespenésszel bevont, rúdformájú húskészítmény.

Címlapról ajánljuk

Legnépszerűbb cikkek

Nosalty-kvíz: Hány mérgező gombát ismersz fel a képekről?

Amíg tart a gombaszezon, és az erdőt járjuk, addig szinte biztosan lépten-nyomon mi is belebotlunk az erdő apró lakóiba. Igen ám, de érdemes körültekintően közeledni feléjük, ugyanis nem mindegyik híres jószándékáról. Most olyan gombákat kell felismernetek képekről, melyek hazánkban is megteremnek, azonban mérgező hatásuk miatt tilos a fogyasztásuk.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Az eredeti pincepörkölt

A pincepörkölt története szorosan kapcsolódik a magyar borvidékekhez és a szüreti hagyományokhoz. Nevét a borospincékről kapta, mivel ezt az ételt hagyományosan a szüretelők számára ...