kolbász, szalámi

Chorizo

A chorizo a spanyol, főként az asztúriai konyha egyik jellegzetes kolbászterméke, amely gyakorlatilag olyan, mint a magyarok füstölt kolbászai. Sok fajtája létezik.

Szalámi

A szalámi olasz eredetű felvágott jellegű húskészítmény, nagyban hasonlít a szárazkolbászhoz, de átmérője nagyobb, s a benne lévő hús (általában sertés, ritkán marha) apróbbra darabolt, darált. Világhírű magyar szalámi a Pick téliszalámi, ami sertéshúsból, szalonnából készül fűszerekkel. A téliszalámit füstölik, szárítva érlelik, s az eljárás során nemespenész-bevonatot kap, amitől íze különleges lesz. Általában szendvicsek, hidegtálak alapanyagaként fogyasztjuk.

Téliszalámi

A szegedi téliszalámi védett hungarikum, mely tulajdonképpen egy darált sertéshúsból és szalonnából készült, jellegzetes fűszerezésű, nemespenésszel bevont, rúdformájú húskészítmény.

Címlapról ajánljuk

Legnépszerűbb cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...