r
Nosalty Logó

Tojáskrém suliszendvicsbe Gréti konyhájából

Gréti
Tojáskrém suliszendvicsbe
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

224
Kalória
6.9g
Fehérje
2.7g
Szénhidrát
20.2g
Zsír
42.4g
Víz
180g
Koleszterin
108mg
Élelmi rost
413.7mg
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 224 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 1118 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 220 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    530.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    380 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    42.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    295 micro
Összesen 224 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.7 g

Zsír

  • Összesen
    101.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2653.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    487 mg
  • Nátrium
    1898 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    212 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    447 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    712 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    720 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1475 micro
Összesen 1118 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    521.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    373 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    41.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    290 micro
Összesen 220 kcal

Elkészítés

  1. A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk, és krumplinyomóval áttörjük egy tálba.
  2. Ha hagymásan készítjük, beleszeleteljük az újhagyma zöldjét.
  3. Hozzáadjuk a vajkrémet és a mustárt, sózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük.
  4. A krémet egy éjszakára tegyük hűtőbe. Másnap fűszerezzük újból a krémet, ha veszítene az ízéből.
  5. Reggelire vagy suliszendvicsbe tökéletes. Rukkolával, kígyóuborkával vagy retek karikákkal nagyszerű szendvicseket készíthetünk belőle.
  6. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p

Iskolakezdéskor újból bele kell szoknunk a szendvicsgyártásba! Ha ezt a krémet készítjük a családnak, akkor reggel nem kell gondolkodnunk, mit tegyünk gyermekünk aznapi szendvicsébe. Csak benyúlunk a hűtőbe, elővesszük a szendvicskrémet, megkenjük a rozsos kifliket, zsömléket, és máris készen van a nagyszerű étek.

További receptek

Villámgyors tojáskrém

A tojáskrém egy igazi retro klasszikus. Készíthetjük reggelire pirítósra kenve, vendégvárónak vagy ebédre egy laktató szendvicsnek. Fogyasztás előtt érdemes pihentetni pár órát a ...

Fekete Melinda

Sonkakrém

Villámgyorsan elkészíthető sonkakrémet hoztunk nektek, ami remek módja a maradék felhasználásának, ha már sonkakómátok van. Ugyanakkor nem csak húsvétkor érdemes elkészíteni, hiszen ...

Rosanics Petra

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek