r
Nosalty Logó

Csirkés-brokkolis casserole

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Csirkés-brokkolis casserole
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 457 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1825 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 145 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    772.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    268 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    171 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    392 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    164 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    276 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1330 micro
  • β-crypt
    118 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1349 micro
Összesen 457 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    69.2 g

Zsír

  • Összesen
    158.9 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    869 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3090.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    883 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    1070 mg
  • Nátrium
    896 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    684.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1567 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    301 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    656 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    436 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1102 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    5320 micro
  • β-crypt
    472 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5395 micro
Összesen 1825 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    420 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    426 micro
Összesen 145 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A brokkolit rózsáira szedjük és megmossuk a többi zöldséggel együtt. A paprikát kisebb kockákba vágjuk, a póréhagymát hosszában felezzük, majd szeleteljük. A szalonnát vékonyan szeljük.
  2. A zöldségeket egy kivajazott casserole edénybe (ez lehet egy üvegből vagy porcelánból készült ovális tál, aminek a hossza nálam kb. 25 cm volt) a szalonnaszeletekre helyezzük, hogy mindenhová jusson mindenből. Sózzuk borsozzuk, pici olívaolajjal meglocsolhatjuk. Így tesszük 10 percre elősütni.
  3. Közben a sültcsirke-maradékot leszedjük a csontról és felkockázzuk. A mozzarellát is kisebb darabokba vágjuk. Egy tálban habverővel felverünk két tojást, hozzáadjuk a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk az aprított petrezselymet, és félretesszük az öntetet.
  4. A sütőtálat kivéve a zöldségekre szórjuk a csirkét és a mozzarellát, majd nyakon öntjük a tojásos-tejszínes keverékkel, és mehet vissza a sütőbe további 15-20 percre sülni.
  5. Az így elkészített brokkolis-csirkés casserole akár azonnal is tálalható, de langyosan még jobb és hidegen is nagyon finom. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 446
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 28980
  • Feltöltés dátuma: 2020. március 07.

Ajánló

Maradék sültek, sonka is belesüthető a casseroléba. Minden zöldséget elnyel, ha lett volna gombám, még azt is beleteszem.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Maradék sült csirkéből készítettem ezt a nagyszerű egytálételt. Mindenképpen próbáljátok ki, mert gyors és nagyon finom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?