r
Nosalty Logó

Hagyományos bécsi burgonyasaláta

Simon Gábor
Bécsi burgonyasaláta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Bécsi burgonyasaláta

220
Kalória
5.5g
Fehérje
38.7g
Szénhidrát
4.8g
Zsír
251.3g
Víz
-
Koleszterin
5.6g
Élelmi rost
9.4g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Bécsi burgonyasaláta

Összesen 220 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Bécsi burgonyasaláta

Összesen 879 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Bécsi burgonyasaláta

Összesen 54 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1208.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    901 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    251.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    295 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1928 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    855 micro
Összesen 220 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.2 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4835.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    375 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    272 mg
  • Foszfor
    556 mg
  • Nátrium
    3604 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    154.9 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    1005.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    643 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    299 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1181 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    389 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7711 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3419 micro
Összesen 879 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    61.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    469 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 54 kcal

Elkészítés

Bécsi burgonyasaláta

  1. Vágjuk fel a hagymát finomra, majd öntsük egy keverőtálba. Adjuk hozzá a sót, a cukrot és az ecetet, kavarjuk el, és hagyjuk állni 20 percet. Ily módon a hagyma nem fog megerjedni a burgonyasalátában, ezáltal tovább áll majd el a hűtőben.
  2. A burgonyát tegyük fel enyhén sós vízben főni, amíg megpuhulnak, utána szűrjük le. Miután kissé kihűlt, vágjuk fel karikákra. Burgonyasalátához érdemes pl. kifliburgonyát használni, ami nem fog szétfőni.
  3. A hagymás alaphoz adjuk hozzá a mustárt, az olajat és a forró alaplevet. Ehhez használhatunk bármilyen alaplevet, húslevest is.
  4. Kavarjuk el alaposan, ezután adjuk hozzá a karikákra vágott burgonyát, majd forgassuk össze.
  5. Tegyük a hűtőbe minimum 2 órára, de lehetőleg egy egész éjszakára, hogy felszívhassa a burgonya a levet, és összeérhessenek az ízek. A burgonyasalátának kissé szaftosnak kell lennie, ha száraznak találnánk, akkor adjunk hozzá egy keveset a folyékony alapanyagokból, amíg elérjük a kívánt állagot.
  6. Tálalás előtt szórjuk meg a finomra vágott, friss zöldfűszerekkel.
  7. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 15 p

A bécsi burgonyasaláta egy igazán jóízű, szaftos, ecetes köret, amit leginkább a bécsi szelethez szoktak párosítani, de bármilyen rántott hús mellett megállja a helyét. A lelkét a hagyma, a mustár, az alaplé és a friss zöldfűszer adja meg.

További receptek

Virslis sültkrumpli-saláta

A krumplisaláta különösen népszerű a közép-európai konyhákban, így Magyarországon is. Az étel alapja a burgonya, amelyet általában hagymával, savanyú uborkával illetve majonézes ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...

Palacsinta alaprecept

Kicsi és nagyok kedvence a palacsinta. Akár sós, akár édes töltelékkel készíted, a legfontosabb, hogy az alap rendben legyen: ez a mi tökéletes palacsinta alapreceptünk, amiben biztosan ...