r
Nosalty Logó

Zöldséges daragaluska leves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Simon Gábor
Zöldséges daragaluska leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Zöldségleves

Daragaluska

Összesen 442 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Zöldségleves

Daragaluska

Összesen 1763 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Zöldségleves

Daragaluska

Összesen 50 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1174.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    254 mg
  • Nátrium
    698 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    724.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    633 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    237 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    1867 micro
  • β-karotin
    5599 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2252 micro
Összesen 442 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.3 g

Zsír

  • Összesen
    62.3 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    425 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4699.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    487 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    336 mg
  • Foszfor
    1017 mg
  • Nátrium
    2794 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    248.2 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    2899.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2533 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    303 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    948 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    594 micro
  • Kolin:
    401 mg
  • Retinol - A vitamin:
    356 micro
  • α-karotin
    7469 micro
  • β-karotin
    22396 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    9008 micro
Összesen 1763 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    218 micro
  • β-karotin
    654 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    263 micro
Összesen 50 kcal

Hozzávalók

Zöldségleves

Daragaluska

Elkészítés

Zöldségleves

  1. Egy kevés olajon és vajon futtassuk meg üvegesre a finomra vágott vöröshagymát, majd adjuk hozzá a kockákra vágott petrezselyem gyökeret, sárgarépát és karalábét. Forgassuk át, és öntsük fel egy pici vízzel, majd fedő alatt pároljuk 10 percig. Időnként azért kavarjuk át.
  2. Öntsük fel bőségesen vízzel, (számoljunk vele, hogy a daragaluska nagyon meg fogja szívni magát) sózzuk meg, és forraljuk fel. Főzzük takarékon 20 percig.
  3. Adjuk hozzá a zöldborsót, és kezdjük el beleszaggatni a galuskákat, majd főzzük kb 10 percig. Amikor elkészült, akkor szórjuk meg bőségesen finomra vágott újhagyma szárával, és petrezselyemmel. Kavarjuk át, fedjük le, és hagyjuk 10 percet pihenni tálalás előtt.

Daragaluska

  1. A tojásokat verjük fel egy kevés sóval, majd szórjuk bele a a búzadarát. Kavarjuk el alaposan a masszát. (Adjunk hozzá nyugodtan friss petrezselymet is)
  2. Lényeg, hogy a galuska állaga legyen tejfölszerűnél kicsit hígabb, hogy szépen meg tudja szívni magát. Minimum fél órát hagyjuk pihenni, de legalább 1 órát a hűtőben .
  3. Amikor kellően megszívta magát, akkor kezdjük el szaggatni őket a levesbe.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 172
  • Tegnapi nézettség: 30
  • 7 napos nézettség: 140
  • Össznézettség: 11966
  • Feltöltés dátuma: 2023. május 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldséges daragaluska leves
Simon Gábor 53 recept

A friss, tavaszias zöldséglevesünk tökéletes kísérője a daragaluska, másnéven grízgaluska, ami egyike azon levesbetéteknek, amit oly nagyon tudunk csodálni és szeretni.

Hozzávalók

Zöldségleves

Daragaluska

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?