r
Nosalty Logó

Húsimádó rablóhús

Simon Gábor
Húsimádó rablóhús
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1227
Kalória
74.9g
Fehérje
26.1g
Szénhidrát
90.7g
Zsír
388g
Víz
234.2g
Koleszterin
4.3g
Élelmi rost
19.3g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Rablóhús

Összesen 1227 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Rablóhús

Összesen 4906 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Rablóhús

Összesen 172 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    74.9 g

Zsír

  • Összesen
    90.7 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    234 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3441.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    640 mg
  • Nátrium
    2583 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    388 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    266 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    186 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    2300 micro
  • β-crypt
    694 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 1227 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    299.4 g

Zsír

  • Összesen
    362.9 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    937 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13766.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    272 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    361 mg
  • Foszfor
    2561 mg
  • Nátrium
    10331 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    104.3 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    1552.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1062 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    746 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    87 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    365 micro
  • Kolin:
    813 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    113 micro
  • β-karotin
    9202 micro
  • β-crypt
    2778 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    560 micro
Összesen 4906 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    483.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    363 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    54.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    323 micro
  • β-crypt
    98 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 172 kcal

Elkészítés

Rablóhús

  1. A hagymát, paprikát, kolbászt, szalonnát, csirkemellet és a csirkecombot vágjuk fel nagyjából egyforma darabokra.
  2. A csirkemellet pácoljuk be a mézzel, mustárral, fokhagymával és sóval. A csirkecombot szórjuk meg a fűszerkeverékkel, majd kavarjuk át őket alaposan. Pihentessük legalább fél órát őket, de érdemes előző nap előkészíteni őket.
  3. A hozzávalókat húzzuk fel egymás után a nyársakra. A sorrend tetszőleges, nyugodtan lehet variálni.
  4. Helyezzük őket a parázs fölé, majd süssük készre őket. Időközönként forgassuk meg őket, hogy egyenletesen süljenek.
  5. Többféleképpen is elkészíthető, ez a rablóhús indirekt módon sült, ami egy kicsit hosszabb módszer, de nagyon kellemes füstös ízzel spékelte meg. Természetesen sütőben is elkészíthető, de akár serpenyőben is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés módja: marinálás, pácolás, érlelés
  • Sütés ideje: 30 p

A rablóhúsban egyrészt az a nagyszerű, hogy sokféleképpen variálhatóak benne a hozzávalók, legyen szó akár csirkéről, disznóról, bárányról vagy marháról. Másrészt rendkívül mutatós is, kifejezetten fel tudják dobni a hangulatot ezek a nyárson sült falatkák. Grillen elkészítve az igazi, hiszen kellemesen füstössé válik. Sütőben is nyugodtan elkészíthető, de akár serpenyőben sütve is csodálatos tud lenni.

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Souvlaki

A souvlaki a görögök saslikja, azzal a lényegi különbséggel, hogy náluk csak hús kerül a nyársakra, azt viszont előtte illatos pácban érlelik. Hagyományosan sertésből készült ez a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek