r
Nosalty Logó

Malacsült római tálban

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Konczsuzsi
Malacsült római tálban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
római tál
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 864 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1729 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 87 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    611.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    518.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 864 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.9 g

Zsír

  • Összesen
    65.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1222.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    428 mg
  • Nátrium
    520 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1036.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 1729 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    61.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 87 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előző nap a malacot előkészítjük, bőrét hosszában bevágjuk, sóval alaposan bedörzsöljük.
  2. A fűszereket kevés olvasztott disznózsírba keverjük, és ezt a karajra kenjük.
  3. Így befűszerezve a hűtőbe tesszük egy napra pácolódni.
  4. Másnap a tálat legalább háromnegyed órára hideg vizbe áztatjuk.
  5. A krumplit alaposan megmossuk, a hibás részeit kivágjuk. Ha túl nagyok, kissé felaprítjuk.
  6. A tál aljába tesszük a krumplikat, rá a karajt, majd a cserépedény fedelét.
  7. Hideg sütőbe tesszük, és úgy 1,5-2 óra múlva megszurkáljuk a húst, ha puha, és a bőre ropogósra sült, még egy ideig pirítjuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 150 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 248
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 68046
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 28.

Ajánló

Zöldsalátával és sült krumplival körítve. Száraz vörösbor illik hozzá.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Malacsült római tálban
Konczsuzsi 13 recept

Érdemes disznózsírral készíteni, mert finomabb a sült íze, mint olajjal. A római tálban nagyon kevés zsiradék hozzáadásával lehet sütni-főzni. Ha a fűszerezést elhagyjuk, csak sóval ízesítjük, akkor semmilyen plusz zsiradék nem szükséges,  elég, ami a malac bőre alatti zsírrétegből kisül. A bőrét óvatosan kell bevágni, úgy, hogy a húsba ne vágjunk bele, csak a bőrt és a zsírréteget, mert kiszáradhat a hús.

Hozzászólások (5)

Törölt felhasználó

szia.kifogom probálni jol nézki soha nem sütöttem romai tálban malacot.ez az edényem van nekem is sokféle hust szoktam benne sütni.köszike a receptet.

Konczsuzsi

:) van a házunk mellett egy hentes. mindig van friss malachús nála. nem birtam ellenállni és éz lett bel?le. amugy a római tálat én is nagyon szeretem. amióta megvan folyton sütögetek benne. :D remélem izleni fog.

Törölt felhasználó

Szia! Annyit f?znék a receptedhez,hogy a b?rét kíméljük a sótól,mert nem lesz ropogós.De a recept jó és holnap kipróbálom! Füstölt szalonnából csinálok "ecsetet" és azt sörbe mártogatva ecsetelgetem a tetejét,ha már levettem a fed?t! Üdv! :)

Dori88

Nekünk a só miatt szokott ropogós lenni. A só vizet von el és a b?r ezért is lesz ropogós. Sörrel és szalonnával kenegetjük, a szalonna is sós. De a vége felé már nem kenegetjük, mert akkor nedves lesz. A sütés miatt is ropogós lesz a b?re.

titi8907

Minek a légkeverés, ha a teteje is rajta van?

mormonci

Szia! A végeredmény nagyon jó lett. A sütési id? ezen a h?fokon 5 óra!!! Legalábbis nekem. Köszi a receptet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek