Nosalty Logó

Malacsült ropogósan

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Marcsisef
Ezen a képen: Malacsült ropogósan
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 570 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3417 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 131 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.4 g

Zsír

  • Összesen
    40.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    645.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    618 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    225.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 570 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    254.4 g

Zsír

  • Összesen
    244.7 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3873.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    3706 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    1352.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 3417 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    1 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    4 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 131 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előző nap az apróra vágott fokhagymával, szalonnával megtűzdeljük és őröltborssal megszórjuk a húst. A sót (asztali) 0,5 dl vízben feloldjuk, és fecskendővel több oldalról a bőr alá juttatjuk. (Ha a bőrt só éri, akkor rágós lesz, és nem ropogós) hűtőbe tesszük.
  2. Sütés előtt éles késsel másfél ujjnyi távolságban a bőrét bekockázzuk, majd tepsibe tesszük.
  3. 2-3 evőkanál zsírt rakunk köré és hozzáöntünk 2-3 deci vizet, alufóliával lefedve, előmelegített sütőben 180C fokon egy órán át pároljuk.
  4. Ezután az alufóliát levesszük, és ropogósra sütjük, miközben sörbe mártott szalonnaszelettel többször kenegetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 150 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 25
  • 7 napos nézettség: 346
  • Össznézettség: 343520
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 13.

Ajánló

Melegen körettel, hidegen salátával is tálalható, pl. tojásos-lilahagymás lencsesalátával. Jó étvágyat kívánok!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Marcsisef 217 recept

Közeledik az Újév. A babona szerint ilyenkor lencsét kell enni, hogy sok pénzünk legyen. A malaccal és a kéményseprővel is kell valamit kezdeni, de hogy melyiket süssük meg, és melyiknek a farkát húzzuk meg, azt döntse el mindenki saját maga. Én a malacsütés mellett döntöttem. Aki evett belőle azt mondta, jól határoztam!

Hozzászólások

Olaszné Anci

Kedves Marcsi ! Gratulálok! Ez a malac olyan, amilyennek lennie kell ! Boldog, Békés Ünnepeket kívánok ! Anci

Marcsisef

Kedves Anci! Nagyon aranyos vagy, köszönöm az elismerésedet. Kellemes Ünnepeket Kívánok! Marcsi.

Olaszné Anci

Kedves Marcsi! Én is köszönöm a jókívánságodat. Anci

Törölt felhasználó

Hi Marcsi! Thanks for nice guide. It looks so great! this will be very impressive dish for end year party. http://www.nghenghiepviet.com/tim-viec/viec-lam-Can-tho/15 http://www.nghenghiepviet.com/tim-viec/viec-lam-Hai-phong/28

Babapiskóta

Kedves Marcsisef ! A sör milyen hatással van a malacsültre? Ha kihagyom és csak a pecsenye szafttal kenegetem a húst, akkor nem lesz finom? Talán nem lesz ropogós a b?re? Várom a válaszodat sürg?sen. Köszönöm!

Marcsisef

Kedves Babapiskóta. A sörös kenegetést?l a b?r színe szebb és porhanyósan ropogós állaga lesz. Elhagyható de a sülés folyamán a sörb?l semmi sem marad!!!!(sem alkohol, sem mellék íz) Sok sikert és jó étvágyat hozzá. Boldog Új Évet kívánok! Marcsi

Babapiskóta

Marcsiséf! Köszönöm a gyors választ. Még meggondolom a sört. Boldog új évet kívánok neked, magunknak pedig finom recepteket:-)

Törölt felhasználó

Sziasztok! Tényleg nem tesz jót a malac b?rének a sózás? Kipróbálom...

Marcsisef

Kedves horseshoe. Gy?z?dj meg róla saját magad! Boldog Új Évet kívánok! Marcsi

Dori88

De jót tesz neki. Attól is ropogós lesz. Ugyanis a só vizet von el. Mi sörrel és szalonnával kenegetjük. A szalonna is sós. A sütés vége felé már nem kenegetjük mert akkor nedves lesz. A sütés miatt is ropogós lesz a b?re.

nagyleila

A recept tökéletes, kipróbálva, habár a megt?zdelés után csak 2 órát pihent, füstölt szalonnát meg elfeledtem :), de így is isteni finom lett. Köszönöm szépen! Boldog Új Évet!

Marcsisef

Kedves nagyleila. Nagyon örülök a sikerednek. Jó bulizást és Nagyon Boldog Új Évet kívánok!!! Üdv. Marcsi

zso2

Malac el?készítve!Holnap sütöm:-)

Marcsisef

Kedves zso2. Köszönöm, hogy ezt a receptet választottad. Kérlek az eredményr?l is tájékoztass. Sikerekben gazdag boldog új évet kívánok! Üdv. Marcsi

zso2

B.U.É.K! Sikerült! Nagyon finom lett,kinézetre nem volt olyan szép mint a tied,de az íze isteni volt.Nekem kicsit tovább kellett sütnöm(kb 3,5-4 órát),de gondolom azért mert az enyém nagy darab lapocka volt,nem comb.De isteni finom lett.Köszönöm a receptet.

Marcsisef

Kedves zso2. Nagyon örülök a sikerednek, a szépség majd a gyakorlással megjön. BUÉK!!! Üdv. Marcsi

Törölt felhasználó

Így az igazi, áadásul ha nagyobbacska a malac (suld?). Sajnos az elkészítési leírásból kimaradt az "örült bors bevetése" . Gyufi

Törölt felhasználó

Így az igazi ! Ráadásul ha nagyobb a malac (süld?). Sajnos az elkészítés leírásából kimaradt az "?rült bors bevetése" ! (a hozzávalóknál ott van) gyufi

Marcsisef

Kedves beegyula. Köszönöm, pótoltam. BUÉK! Üdv: Marcsi

Sós Róbert

Nagyon finom lett Köszönöm a receptet és Boldog Újévet!

Marcsisef

Nagyon szívesen.:) BUÉK!

PleyerF

Megkésve ugyan, de nem feledve mindenkinek és az oldal szerkeszt?inek kívánok boldog újévet! Talán még most sem haszontalan! Ja, és hálás köszönetem Marcsisef-nek ... elkészítettem is igen finom volt! Köszönöm! Feri

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek