Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pácban sült oldalas

Pácban sült oldalas
Pácban sült oldalas
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sertéshúsok közül az egyik kedvenc nálunk az oldalas. Sokáig csak megszórtam fokhagymával és simán lesütöttem. Nyáron aztán egyszer csak jött az ötlet, és pácot kevertem a húshoz. Bevált, azóta már többször elkészítettem így, nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A zacskóban isteni finom szaft keletkezik, amit semmi pénzért nem szabad kiborítani. Érdemes vagy a húsra kanalazni, vagy a krumplira tenni, és azzal áttörni. Nagyon finom köret lesz belőle!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pác hozzávalóit kanállal egy tálba jól összekeverjük, belenyomjuk a fokhagymagerezdeket is.
  2. A 2-3 ujjnyi csíkokra elvagdalt oldalast beleforgatjuk jól a pácba, majd pár órán át hagyjuk (legjobb egy éjszaka), hogy az ízek átjárják.
  3. Sütés előtt bepakoljuk a húst egy sütőzacskóba, hozzákanalazzuk a megmaradt pácot is.
  4. A zacskót bezárjuk (én a zacskó tetejéből vágtam le egy csíkot, azzal kötöttem össze), és hústűvel pár helyen megszúrjuk, hogy a gőz ne feszítse szét.
  5. Előmelegített sütőbe tesszük, megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 26 671
elküldve: 5
receptkönyvben: 301
elkészítve: 11/14
Facebookon megjelent: -

szakács

siklitimi

Mióta szakács: 2011.10.13.
39 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sült oldalas, fűszeres sült oldalas, sütőzacskóban sült pácolt sertésoldalas

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

siklitimi
siklitimi / siklitimi Fri, 2012-02-10 21:08

Sziasztok!
A sütőzacskót én mindig meg szoktam szúrkálni hústűvel, hogy a gőz ki tudjon jönni, nehogy szétbukkanjon a zacskó.
Külön sózni nem szoktam, mert szerintem a ketchupban van annyi, ami elég, de ha gondolod, kicsit tehetsz bele. Nagyon finom porhanyósra megsül a zacsiban.
Igen, a sütőzacskó nagyszerű találmány, a blogomban is találtok olyan ételeket, amiket zacsiban készítek.
http://ugymintotthon.blogspot.com/

manna113
manna113 Sat, 2012-02-11 14:59

Köszi a gyors valaszt!! Ma este be is pacolom.
Szep hetveget kivanok: Ildiko

manna113
manna113 Mon, 2012-02-13 14:28

Szia Timi!
Fenseges volt, mindharmunknak nagyon izlett. Legközelebb kiprobalom ezt a pacot tarjaval is.
Köszi a receptet, tovabbi szep napot!
Ildiko

siklitimi
siklitimi / siklitimi Thu, 2012-02-16 08:49

Szia Ildikó!
Nagyon örülök, hogy ízlett!
És köszönöm, hogy ezt a receptet választottad:-))
Szép napot!
Timi

manna113
manna113 Fri, 2012-02-10 12:30

Szia!
Vasarnap megsütnem, jol nez ki. De so nem kell a pacba?
Üdv: Ildiko

722
sertésoldalas 1 kg
fokhagyma 3 gerezd
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ketchup 2 ek
napraforgó olaj 1 dl
méz 2 ek