Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes-ketchupos oldalas krumplipürével

Mézes-ketchupos oldalas krumplipürével
Mézes-ketchupos oldalas krumplipürével
195 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc sütés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az oldalast előző nap este már pácoljuk be. Fűszeres ketchupot használtam, lehet simával is készíteni, illetve pluszba 1-2 evőkanál mustárt belerakni.

hozzávalók / 4 adag

Oldalas

Krumplipüré

Szólj hozzá!

elkészítés

Oldalas

  1. A húsokat sózzuk, minden oldalát fűszeres ketchuppal kenjük be.
  2. Tálba rakjuk, és hozzátesszük a vastag szeletekre vágott hagymát és fokhagymát. Hűtőben 1 éjszakát hagyjuk állni, hogy a hús átvegye a pác ízét.
  3. Másnap tepsibe rakjuk a húsokat a hagymával, fokhagymával együtt. Öntsünk rá kb. 1,5-2 dl olajat és kb. 0,5 dl vizet.
  4. Fólia alatt kb. 1,5-2 órán át pároljuk puhára (190 fokon).
  5. Hústűvel ellenőrizzük, hogy megpuhult-e. Vegyük le a fóliát, és kenjük meg mézzel a tetejüket. Kb. 10 perc alatt pirosra sül, fordítsuk át a húsokat a másik oldalukra, azt is kenjük meg mézzel, és további 10 percig süssük.

Krumplipüré

  1. Krumplit pucoljuk meg, kockákra vágjuk. Főzzük puhára. Ha megfőtt, szűrjük le.
  2. Krumplinyomón törjük át még forrón, ízesítjük sóval. Adjuk hozzá a vajat és annyi tejet, amennyivel szép, krémes állaga lesz, kb. 2,5-3 dl tejet felvesz.
  3. Tálalás: A krumplipüré tetejére, aki szereti, rakja rá a sült oldalas mellett megsült hagymát, fokhagymát, nagyon finom tud lenni.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 20 967
elküldve: 2
receptkönyvben: 91
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Barbi84

Mióta szakács: 2014.12.16.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
konyhatechnológia: grill
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sült oldalas, mézes-ketchupos sertésoldalas, pácolt sertésoldalas

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1692
sertésoldalas 1.5 kg
0 ízlés szerint
ketchup 6 ek
ételízesítő 0 ízlés szerint
vöröshagyma 3 közepes db
fokhagyma 6 gerezd
napraforgó olaj 2 dl
víz 0.5 dl
méz 5 ek
burgonya 1.5 kg
0 ízlés szerint
vaj 10 dkg
tej 3 dl