r
Nosalty Logó

Egyszerű fokhagymás sült oldalas

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Vicikó
Egyszerű fokhagymás sült oldalas
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
grill
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 493 kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 1971 kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 192 kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.4 g

Zsír

  • Összesen
    41 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    508.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    255 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    107.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 493 kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.7 g

Zsír

  • Összesen
    163.9 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    560 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2034.8 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    1020 mg
  • Nátrium
    571 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    430.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    637 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    423 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 1971 kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 192 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst a csontok közötttetszés szerinti darabokra vágjuk.
  2. Alaposan sózzuk, frissen őrlünk rá fekete borsot.
  3. Tepsibe, sütésálló edénybe rakjuk a húsokat.
  4. A fokhagyma gerezdeket félbevágva, ahúsdarabok közé szórjuk.
  5. A sütőt 210 °C-ra bekapcsoljuk.
  6. Betesszük a tepsit, és a húsok mindkét oldalátegyszer megfordítva megpirítjuk, kb. 45 perc.
  7. Majd alufóliával lefedjük, azt alaposan a tepsi szélére nyomkodva.
  8. Visszatesszük a sütőbe,amit visszaállítunk190 °C-ra,és omlós puhára sütjük, kb 1 óra alatt.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1380
  • Tegnapi nézettség: 41
  • 7 napos nézettség: 218
  • Össznézettség: 544796
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű fokhagymás sült oldalas
Vicikó 251 recept

Szerintem ennél a hagyományos, közkedvelt ételnél a "kevesebb több" érvényesül maximálisan. Így finom, ahogy van, a maga egyszerűségében. A legtöbb főzelékhez pompásan passzol, de akár egy krumplipüré is rendkívülien megörül neki. Továbbá mi is megtudunk neki örülni, ha éppen már hidegen, egy finom szelet kenyérrel esszük, a megsült fokhagymákkal együtt, amiket még véletlenül sem felejtünk el kikapirgálni a tepsiből. :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti Menü – Nyárias főzelékek + izgalmas fasírtok és feltétek...

Az uncsi főtt tojás, a retró bélszínroló és a sima fasírtgolyó ezen a héten feledésbe merül: minden nyárias főzelékünk tetejére valamiféle ropogós, rántott, bundázott extra feltét kerül, és nem feltétlen húsból. No de persze a sütik sem maradnak le, vasárnapra pedig oldalas dukál a főételünk mellé!