r
Nosalty Logó

Cacio e pepe

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Cacio e pepe
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 24% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 688 Kcal
  • 24% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 2752 Kcal
  • 24% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 428 Kcal
  • 24% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.9 g

Zsír

  • Összesen
    38.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2555.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    852 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    678 mg
  • Nátrium
    900 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 688 Kcal
  • 24% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.6 g

Zsír

  • Összesen
    153.7 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    427 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10223.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    3408 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    270 mg
  • Foszfor
    2713 mg
  • Nátrium
    3599 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    199.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    687 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    603 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 2752 Kcal
  • 24% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1592.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    531 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    423 mg
  • Nátrium
    561 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 428 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát bő, sós vízben kifőzzük (al dente), tehetünk bele egy löttyintésnyi olívaolajat is, majd kiszedjük a főzővízből. Vigyázat, a főzővizet nem öntjük ki, mert szükségünk lesz rá!
  2. Egy széles serpenyőben (Wok-szerű tökéletesen jó a célnak)avajat felolvasztjuk 1 ek olívaolajjal együtt, és hozzáadjuk a 3 tk őrölt borsot.
  3. Beletesszük a tésztát a serpenyőbe, jól átforgatjuk, vigyázva, hogy ne törjön a tészta, és amikor átforrósodott, beleszórjuk a 200 g pecorino romano sajtot, átforgatjuk, és hozzáadunk a tészta főzővizéből 1 és 1/2 merőkanállal (kb. 2 dl), majd úgy sütjük, hogy a sajt felolvadjon, de a főzővíz elpárologjon.
  4. Ezután hozzáadjuk a reszelt parmezán sajtot is, azt is elkeverjük, s mikor felolvadt, elzárjuk a tüzet, és tálalhatjuk.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 106
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 15539
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 08.

Ajánló

Száraz, könnyű fehérbor illik mellé. Ajánljuk, ha gyorsan, egyszerű ételt szeretnénk enni, de mégis legyen benne egy kis plusz! pH besorolás: erősen savasít

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mr Smith ezúttal Rómában kapott feladatot. A célpont mellékes... Egy sejtelmes, helyiek által látogatott trattoriában, Róma külvárosában Luigi, a sofőr beavatta a titkok titkába, a Cacio e Pepe receptjébe. Ezt ugyanis csak Rómában készítik, hiszen a lelke a Pecorino Romano. Ez adja ennek a tésztának a jellegzetes ízét. Több variáció is létezik, ki hogy szereti. Lehet hozzáadni a forró tésztalé helyett forró tejet, úgy kicsit krémesebb, de lehet úgy is készíteni, hogy előzőleg a sajtot a forró tésztalével felolvasztjuk, és csak utána adjuk a serpenyőben lévő tésztához, úgy simább, krémesebb, de nekünk ez a rusztikusabb változat tetszett meg igazán. Általában Olaszországban a tésztaételeket előételként fogyasztják, de Luiginak ez volt az ebédje, plusz fejessaláta olívaolajjal és kis balzsamecettel ízesítve, valamint házikenyér, azonban ezeket már csak a tészta után ette, ahogy ő mondta - fogmosás céljából. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek