r
Nosalty Logó

Spaghetti alla amatriciana

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Dacota
Spaghetti alla amatriciana
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1138 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 4557 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 250 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.6 g

Zsír

  • Összesen
    66.5 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1069.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    450 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    242.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    319 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    464 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4804 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 1138 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.3 g

Zsír

  • Összesen
    266.1 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    367 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4279.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    334 mg
  • Kálcium
    922 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    386 mg
  • Foszfor
    1799 mg
  • Nátrium
    796 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    414.9 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    971.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1274 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1857 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    19215 micro
  • Lut-zea
    691 micro
Összesen 4557 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1056 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 250 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát olyan vékonyra vágjuk. A hagymát szintén.
  2. Kis lángon, kiolvasztjuk egy nagy serpenyőben.
  3. Ha kész, kivesszük, melegen tartjuk, és a zsírra rátesszük a hagymát.
  4. Az erőspaprikát kimagozzuk, vékonyra vágjuk, és hozzáadjuk.
  5. Hozzálöttyüntjük a bort, és megvárjuk, míg elpárolog. Ha a hagyma már félpuha, mehet rá a hámozott, kockázott paradicsom, borsozzuk, sózzuk, és 15-20 percig kis lángon főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
  6. Közben a tésztát al dentére főzzük, és ha kész a szósz, összeforgatjuk.
  7. Megszórjuk reszelt pecorinoval, és azonnal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 440
  • Tegnapi nézettség: 18
  • 7 napos nézettség: 156
  • Össznézettség: 71387
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 09.

Ajánló

Alig pár alapanyagvan benne - abból vegyünk minőségit!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kedvenc főnökömtől karácsonyra kaptam egy szuper szakácskönyvet, az olasz ételek bibliáját, a The Silver Spoont. Azzal a nem titkolt szándékkal került a céges fa alá, hogy ebből majd készítek neki egy jó kis amatricianat. Eltelt pár hónap, mire lett egy olyan nyugis napunk az irodában, hogy nekiálhassak - na nem mintha olyan nagy ügy lenne. A nálunk kevéssé ismert, Lazio tartományból származó szósz igazi olasz fogás - nagyon egyszerű, és pillanatok alatt készen van. Plusz nem értem, hogy miért a megcsúfolt bolognai és milánói futott be ekkora karriert kis hazánkban, mikor ez az étel mintha egyenesen a magyar gyomorra lenne tervezve. Hagyma, szalonna, csípős paprika...tényleg csak egy kupica pálinka hiányzik mellőle.  Tipp: én tagliatellével vagy pennével készítettem volna (tudj' a fene miért, az valahogy inkább) de hát nem magamnak készült, aztán egyszer van ilyen nap, akkor legyen kerek. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...