r
Nosalty Logó

Spaghetti alla amatriciana

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Spaghetti alla amatriciana
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1138 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 4557 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 250 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.6 g

Zsír

  • Összesen
    66.5 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1069.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    450 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    242.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    319 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    464 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4804 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 1138 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.3 g

Zsír

  • Összesen
    266.1 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    367 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4279.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    334 mg
  • Kálcium
    922 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    386 mg
  • Foszfor
    1799 mg
  • Nátrium
    796 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    414.9 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    971.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1274 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1857 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    19215 micro
  • Lut-zea
    691 micro
Összesen 4557 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1056 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 250 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát olyan vékonyra vágjuk. A hagymát szintén.
  2. Kis lángon, kiolvasztjuk egy nagy serpenyőben.
  3. Ha kész, kivesszük, melegen tartjuk, és a zsírra rátesszük a hagymát.
  4. Az erőspaprikát kimagozzuk, vékonyra vágjuk, és hozzáadjuk.
  5. Hozzálöttyüntjük a bort, és megvárjuk, míg elpárolog. Ha a hagyma már félpuha, mehet rá a hámozott, kockázott paradicsom, borsozzuk, sózzuk, és 15-20 percig kis lángon főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
  6. Közben a tésztát al dentére főzzük, és ha kész a szósz, összeforgatjuk.
  7. Megszórjuk reszelt pecorinoval, és azonnal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 19
  • 7 napos nézettség: 148
  • Össznézettség: 51824
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 09.

Ajánló

Alig pár alapanyagvan benne - abból vegyünk minőségit!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kedvenc főnökömtől karácsonyra kaptam egy szuper szakácskönyvet, az olasz ételek bibliáját, a The Silver Spoont. Azzal a nem titkolt szándékkal került a céges fa alá, hogy ebből majd készítek neki egy jó kis amatricianat. Eltelt pár hónap, mire lett egy olyan nyugis napunk az irodában, hogy nekiálhassak - na nem mintha olyan nagy ügy lenne. A nálunk kevéssé ismert, Lazio tartományból származó szósz igazi olasz fogás - nagyon egyszerű, és pillanatok alatt készen van. Plusz nem értem, hogy miért a megcsúfolt bolognai és milánói futott be ekkora karriert kis hazánkban, mikor ez az étel mintha egyenesen a magyar gyomorra lenne tervezve. Hagyma, szalonna, csípős paprika...tényleg csak egy kupica pálinka hiányzik mellőle.  Tipp: én tagliatellével vagy pennével készítettem volna (tudj' a fene miért, az valahogy inkább) de hát nem magamnak készült, aztán egyszer van ilyen nap, akkor legyen kerek. :)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia Dacota! Én megel?ztelek, de ki fogom próbálni a te változatodat is, nagyon gusztusos;) http://www.nosalty.hu/recept/spaghetti-all-amatriciana-szalonnas-szosszal További jó sütést-f?zést. Üdv: Saci

Dacota

Kedves Saci, Igen, láttam, hogy neked is meg Zuzunak is van már fenn amatriciana receptje, de csak akkor kapcsoltam, mikor már beküldte. Mindegy, egy kis eltérés mindegyikben van :) Majd végigeszegetem mindet :) Szép napot! Üdv, Nóra

Éva-Anyóca

Kedves Dacota! Mesés a recept, elmentettem, mint a többi csodás tésztákat, köszi.:-)) Fantasztikus f?nököd van, irigyellek érte.:-)) Legyen szép napos a napod és a heted! Éva-Anyóca

Dacota

Kedves Éva-Anyóca, Köszönöm a kedves szavakat, remélem ízleni fog! Nagyon hamar megvan, és tényleg illik a magyar ízléshez is. :) Szép napot! Üdvözlettel, Nóra

Éva-Anyóca

Kedves Dacota! Részünkr?l teljesen elfogadva, s?t elfogyasztva ez a változat, és nagyon de nagyon finom volt, köszönjük szépen.:-) Tésztás étel melegben a legjobbak közt szerepel nálunk: hát nagy adagot készítettem, és mégis elfogyott, pedig reméltem, vacsira is marad, tévedtem...:-) Ez legyen életemben a legnagyobb tévedésem. Máskor is el fogom készíteni.:-)) Szép napot kívánok és hétvégét! Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Dacota! Ilyen f?nököt hol lehet szerezni? :-))) Nekem is egy elég jó van, de sajnos ilyen kiváló ötletei nincsenek. A tészta is jól néz ki, szerintem ki fogom próbálni, köszönet a receptért.

Törölt felhasználó

Kedves Dacota! Az étel neve helyesen: Spaghetti all'Amatriciana. Lehet?ség szerint javítsd! Már csak szolidaritásból is, hiszen a mostani földrengés a híres szósz települését rázta meg és pusztította el.

Seepheerd

A szalonnával mi történt?

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek