Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Stroganoff hátszínből

Stroganoff hátszínből
Stroganoff hátszínből
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy régi klasszikus, amit ideje újra felfedezni.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Párolt rizzsel, blinivel vagy tésztával tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst csíkokra vágjuk, megforgatjuk a lisztben, sózzuk, borsozzuk.
  2. Az olívaolajat felhevítjük, és 4-5 perc alatt nagy lángon, folyamatosan kevergetve átsütjük benne a húst. Tovább nem szabad sütni, mert kiszárad!
  3. Ha kész, kivesszük a húst, félretesszük.
  4. A kockára vágott hagymánkat és vékony szeletekre szelt fokhagymát a visszamaradt zsírban megsütjük.
  5. A vékony szeletekre vágott gombát beletesszük a serpenyőbe, és egy újabb kanál olívaolajjal kicsit körbepirítjuk. Közben ráfacsarunk egy fél citrom levét.
  6. Majd visszatesszük a serpenyőbe a sült húst, amire rászórjuk a csemegeuborkát.
  7. Hozzáadjuk a tejfölt és a mustárt, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, egy kevés friss petrezselyemmel megszórjuk. Egyet rottyantunk rajta, és elzárjuk alatta a gázt.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 6 536
elküldve: 0
receptkönyvben: 83
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: 2

szakács

Regnum

Mióta szakács: 2016.11.25.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
diéta: tojásmentes
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bélszín stroganoff módra, stroganoff hátszín

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vmzsuzsa
vmzsuzsa Sat, 2018-03-24 20:53

Gondolom, az 5 adag csak elírás, ez a mennyiség 2 embernek
is kevés.

646
marha hátszín 20 dkg
csiperkegomba 15 dkg
tejföl 270 g
mustár 1 ek
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
olívaolaj 2 ek
citromlé 0.5 citromból nyert
csemegeuborka 4 közepes db
petrezselyem 0.5 csokor
finomliszt 1 púpozott ek
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint