r
Nosalty Logó

Hagymás rostélyos hátszínből

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Vénusz
Hagymás rostélyos hátszínből
adag
Előkészítés
perc
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Pácolt hátszín

Lyoni hagyma

Sütés

Összesen 1706 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Pácolt hátszín

Lyoni hagyma

Sütés

Összesen 6822 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Pácolt hátszín

Lyoni hagyma

Sütés

Összesen 270 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48 g

Zsír

  • Összesen
    141.8 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1408.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    497 mg
  • Nátrium
    632 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    352.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 1706 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    191.9 g

Zsír

  • Összesen
    567.2 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    257 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    169 g
  • Koleszterin
    624 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5634.8 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    258 mg
  • Kálcium
    494 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    315 mg
  • Foszfor
    1987 mg
  • Nátrium
    2527 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    246.6 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1411.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    188 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    320 micro
  • Kolin:
    752 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 6822 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 270 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Pácolt hátszín

Lyoni hagyma

Sütés

Elkészítés

Pácolt hátszín

  1. A marha hátszínt tisztítsuk meg alaposan a hártyáktól, ezután vágjuk fel nagyjából 1,5 cm vastagságú szeletekre. Nyomkodjuk meg kézzel a szeleteket, klopfolni nem szükséges.
  2. A páchoz keverjük össze egy tálkában a Vénusz 100% első préselésű finomított étolajat, a mustárt, a worcestershire szószt, a préselt fokhagymát és a borst.
  3. Kenjük ki egy tál alját a páccal, helyezzük rá az első réteg húst, majd kenjük át a hátszínt. Folytassuk a rétegezést, amíg az összes húst átkentük. Takarjuk le fóliával, és tegyük a hűtőbe legalább egy éjszakára pácolódni.
  4. Sütés előtt vegyük ki minimum fél órával a húst. Forró, már füstölgő serpenyőbe helyezzük a hátszínt, sózzuk meg. Nagyjából 2-2 percig süssük oldalanként.

Lyoni hagyma

  1. A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel nagyjából 0,5 cm vastagságú karikákra, és szedegessük szét.
  2. Tegyük egy nagy tálba, sózzuk meg, és forgassuk át a hagymát.
  3. Hagyjuk pár percet állni, így ereszteni fog egy kevés levet, és sokkal jobban rá fog tapadni a liszt.
  4. Szórjuk meg annyi lissztel, amennyit felvesz a hagyma.

Sütés

  1. 180-190°C-os bő olajban kezdjük el adagonként kisütni, folyamatos kevergetés közben. Óvatosan tegyük bele a hagymát, mert könnyen kifuthat.
  2. Amikor szép aranybarnára megsültek, szedjük ki és csepegtessük le papírtörlőn.
  3. Tálalásig 60°C-os sütőben tartsuk melegen, ha nagyobb mennyiséget csinálunk.
  4. Helyezzük a lyoni hagymát a sült hátszínre. Köretnek hasábburgonya vagy rozmaringos burgonya tökéletesen passzol hozzá, friss salátával és csemege uborkával. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 1302
  • Feltöltés dátuma: 2021. november 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hagymás rostélyos hátszínből
Vénusz 71 recept

Az igazán felséges hagymás rostélyos egyik fő alkotóeleme a jó minőségű marhahús, amit mindenképpen pácoljunk legalább egy estén át, hogy még puhábbá és ízletesebbé válhasson. Az étel koronája pedig nem más, mint a bőséges mennyiségű lyoni hagyma, ami tulajdonképpen egy lisztben megforgatott, ropogós sült hagyma.

Hozzávalók

Pácolt hátszín

Lyoni hagyma

Sütés

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili