r
Nosalty Logó

Hagymás rostélyos hátszínből

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Vénusz
Hagymás rostélyos hátszínből
adag
Előkészítés
perc
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Pácolt hátszín

Lyoni hagyma

Sütés

Összesen 1706 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Pácolt hátszín

Lyoni hagyma

Sütés

Összesen 6822 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Pácolt hátszín

Lyoni hagyma

Sütés

Összesen 270 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48 g

Zsír

  • Összesen
    141.8 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1408.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    497 mg
  • Nátrium
    632 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    352.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 1706 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    191.9 g

Zsír

  • Összesen
    567.2 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    257 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    169 g
  • Koleszterin
    624 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5634.8 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    258 mg
  • Kálcium
    494 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    315 mg
  • Foszfor
    1987 mg
  • Nátrium
    2527 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    246.6 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1411.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    188 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    320 micro
  • Kolin:
    752 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 6822 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 270 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Pácolt hátszín

Lyoni hagyma

Sütés

Elkészítés

Pácolt hátszín

  1. A marha hátszínt tisztítsuk meg alaposan a hártyáktól, ezután vágjuk fel nagyjából 1,5 cm vastagságú szeletekre. Nyomkodjuk meg kézzel a szeleteket, klopfolni nem szükséges.
  2. A páchoz keverjük össze egy tálkában a Vénusz 100% első préselésű finomított étolajat, a mustárt, a worcestershire szószt, a préselt fokhagymát és a borst.
  3. Kenjük ki egy tál alját a páccal, helyezzük rá az első réteg húst, majd kenjük át a hátszínt. Folytassuk a rétegezést, amíg az összes húst átkentük. Takarjuk le fóliával, és tegyük a hűtőbe legalább egy éjszakára pácolódni.
  4. Sütés előtt vegyük ki minimum fél órával a húst. Forró, már füstölgő serpenyőbe helyezzük a hátszínt, sózzuk meg. Nagyjából 2-2 percig süssük oldalanként.

Lyoni hagyma

  1. A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel nagyjából 0,5 cm vastagságú karikákra, és szedegessük szét.
  2. Tegyük egy nagy tálba, sózzuk meg, és forgassuk át a hagymát.
  3. Hagyjuk pár percet állni, így ereszteni fog egy kevés levet, és sokkal jobban rá fog tapadni a liszt.
  4. Szórjuk meg annyi lissztel, amennyit felvesz a hagyma.

Sütés

  1. 180-190°C-os bő olajban kezdjük el adagonként kisütni, folyamatos kevergetés közben. Óvatosan tegyük bele a hagymát, mert könnyen kifuthat.
  2. Amikor szép aranybarnára megsültek, szedjük ki és csepegtessük le papírtörlőn.
  3. Tálalásig 60°C-os sütőben tartsuk melegen, ha nagyobb mennyiséget csinálunk.
  4. Helyezzük a lyoni hagymát a sült hátszínre. Köretnek hasábburgonya vagy rozmaringos burgonya tökéletesen passzol hozzá, friss salátával és csemege uborkával. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 1804
  • Feltöltés dátuma: 2021. november 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hagymás rostélyos hátszínből
Vénusz 80 recept

Az igazán felséges hagymás rostélyos egyik fő alkotóeleme a jó minőségű marhahús, amit mindenképpen pácoljunk legalább egy estén át, hogy még puhábbá és ízletesebbé válhasson. Az étel koronája pedig nem más, mint a bőséges mennyiségű lyoni hagyma, ami tulajdonképpen egy lisztben megforgatott, ropogós sült hagyma.

Hozzávalók

Pácolt hátszín

Lyoni hagyma

Sütés

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...