r
Nosalty Logó

Hagymás rostélyos hátszínből

Vénusz
Hagymás rostélyos hátszínből
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Pácolt hátszín

Lyoni hagyma

Sütés

1706
Kalória
48g
Fehérje
61.7g
Szénhidrát
141.8g
Zsír
352.9g
Víz
156g
Koleszterin
5.6g
Élelmi rost
10.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Pácolt hátszín

Lyoni hagyma

Sütés

Összesen 1706 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Pácolt hátszín

Lyoni hagyma

Sütés

Összesen 6822 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Pácolt hátszín

Lyoni hagyma

Sütés

Összesen 270 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48 g

Zsír

  • Összesen
    141.8 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1408.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    497 mg
  • Nátrium
    632 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    61.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    352.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 1706 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    191.9 g

Zsír

  • Összesen
    567.2 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    257 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    169 g
  • Koleszterin
    624 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5634.8 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    258 mg
  • Kálcium
    494 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    315 mg
  • Foszfor
    1987 mg
  • Nátrium
    2527 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    246.6 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    1411.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    188 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    320 micro
  • Kolin:
    752 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 6822 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    55.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 270 kcal

Elkészítés

Pácolt hátszín

  1. A marha hátszínt tisztítsuk meg alaposan a hártyáktól, ezután vágjuk fel nagyjából 1,5 cm vastagságú szeletekre. Nyomkodjuk meg kézzel a szeleteket, klopfolni nem szükséges.
  2. A páchoz keverjük össze egy tálkában a Vénusz 100% első préselésű finomított étolajat, a mustárt, a worcestershire szószt, a préselt fokhagymát és a borst.
  3. Kenjük ki egy tál alját a páccal, helyezzük rá az első réteg húst, majd kenjük át a hátszínt. Folytassuk a rétegezést, amíg az összes húst átkentük. Takarjuk le fóliával, és tegyük a hűtőbe legalább egy éjszakára pácolódni.
  4. Sütés előtt vegyük ki minimum fél órával a húst. Forró, már füstölgő serpenyőbe helyezzük a hátszínt, sózzuk meg. Nagyjából 2-2 percig süssük oldalanként.

Lyoni hagyma

  1. A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel nagyjából 0,5 cm vastagságú karikákra, és szedegessük szét.
  2. Tegyük egy nagy tálba, sózzuk meg, és forgassuk át a hagymát.
  3. Hagyjuk pár percet állni, így ereszteni fog egy kevés levet, és sokkal jobban rá fog tapadni a liszt.
  4. Szórjuk meg annyi lissztel, amennyit felvesz a hagyma.

Sütés

  1. 180-190°C-os bő olajban kezdjük el adagonként kisütni, folyamatos kevergetés közben. Óvatosan tegyük bele a hagymát, mert könnyen kifuthat.
  2. Amikor szép aranybarnára megsültek, szedjük ki és csepegtessük le papírtörlőn.
  3. Tálalásig 60°C-os sütőben tartsuk melegen, ha nagyobb mennyiséget csinálunk.
  4. Helyezzük a lyoni hagymát a sült hátszínre. Köretnek hasábburgonya vagy rozmaringos burgonya tökéletesen passzol hozzá, friss salátával és csemege uborkával. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p

Az igazán felséges hagymás rostélyos egyik fő alkotóeleme a jó minőségű marhahús, amit mindenképpen pácoljunk legalább egy estén át, hogy még puhábbá és ízletesebbé válhasson. Az étel koronája pedig nem más, mint a bőséges mennyiségű lyoni hagyma, ami tulajdonképpen egy lisztben megforgatott, ropogós sült hagyma.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

7 nap, 7 étel – Főételnek is beillő laktató levesekkel...

Így, gőzerővel készülve az ünnepekre, tudat alatt is igyekszünk kicsit jobban odafigyelni, mi kerül a tányérra, hogy karácsonykor minden bűntudat nélkül csússzon le. A hétre laktató leveseket hoztunk nektek, amikkel a jóllakás garantált, így második sem kell utánuk. Elég lesz most egy fogás!

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...