Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés álom sütés nélkül

Gesztenyés álom sütés nélkül
Gesztenyés álom sütés nélkül
30 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy gesztenyés receptversenyen szerepeltem ezzel a receptemmel.

hozzávalók / 6 adag

Vaníliás krém

Gesztenyés "tészta"

Áztató a babapiskótákhoz

Babapiskóta

Hulala tejszín

Kakaópor

ajánlat

Szelíd gesztenye hordóban érlelt Cabernet Sauvignon.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pudingport a tejjel elkeverve megfőzzük, félretesszük kihűlni.
  2. A tészta alapanyagait összegyúrjuk, és egy sütőpapíros tepsibe nyomkodjuk (25×35 cm).
  3. A kihűlt pudingot kikeverjük a margarinnal, cukrokkal, és a felét a gesztenyés alapra kenjük.
  4. A kávéból tejjel, cukorral laza tejeskávét készítünk (ízlés szerint lehet erősebbre, ha szeretjük a kávé ízét), rummal vagy aromával bolondítjuk. Ebbe épp csak egy pillanatra megmártjuk a babapiskótákat, és a krémre tesszük szép sorban.
  5. Rákenjük a maradék krémet.
  6. A habot keményre verjük a vaníliás cukorral, és elkenjük a krém tetején.
  7. Kakaóporral leszórjuk a süteményt
  • tepsi mérete: 25×35 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 29
össznézettség: 107 960
elküldve: 43
receptkönyvben: 795
elkészítve: 55/57
Facebookon megjelent: -

szakács

Macko Manci

Mióta szakács: 2013.05.27.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
receptverseny: Hulala receptverseny
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gesztenyés sütés nélkül, babapiskótás gesztenyés süti, gesztenyés-tejszínes babapiskótás rakott

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Anni-panni
Anni-panni Mon, 2018-02-26 19:57

Az egyik fiam névnapi süteményeként készítettem el ezt a sütit. Én nagyon soknak találtam bele a cukrok mennyiségét, így azt egy kicsit lecsökkentettem, de mást nem változtattam. Olyan finom lett, hogy maradéktalanul elfogyott, sőt, a nagyobbik fiam azt mondta, az ő születésnapjára is ilyet készítsek majd.
Köszönöm a receptet!

1430
vaníliás pudingpor 2 tasak
tej 8 dl
margarin 15 dkg
porcukor 25 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
gesztenyemassza 50 dkg
háztartási keksz 25 dkg
porcukor 5 dkg
margarin 15 dkg
kávé 2 dl
tej 2 dl
cukor 5 dkg
rumaroma 3 ml
babapiskóta 30 db
növényi habtejszín 5 dl
vaníliás cukor 2 csomag
cukrozatlan kakaópor 5 g