Kacsamell

A hízott kacsa mellének húsa a szárnyakhoz kapcsolódik. Ha a kacsamellet bőrével együtt vesszük meg, akkor lesüthető saját zsírjában (konfitálás). Ha zsírszegényen szeretnénk megsütni, akkor lebőrözve kell a sütőbe tenni - így a sütés rövidebb ideig tart. A legfinomabb a kicsontozott kacsamell, amelyet hagyományosan a levágástól számított második napon kell elkészíteni.

Kacsacomb

A kacsacomb magas fehérjetartalmú, ízanyagban gazdag, kalóriadús étel. A kacsa combját általában sütve készítik el akár egészben, akár kicsontozva. A kacsacomb rendkívül ízletes, szaftos, ám kissé zsíros hús. Gyakran készítenek mellé gyümölcsös, például narancsos vagy almás szószt, illetve jól illenek a kacsához a gyümölcsös köretek. Hagyományos körete azonban a burgonya és a párolt lila káposzta.

Címlapról ajánljuk

Legnépszerűbb cikkek

Top Receptek