kacsa
Kacsamell
A hízott kacsa mellének húsa a szárnyakhoz kapcsolódik. Ha a kacsamellet bőrével együtt vesszük meg, akkor lesüthető saját zsírjában (konfitálás). Ha zsírszegényen szeretnénk megsütni, akkor lebőrözve kell a sütőbe tenni - így a sütés rövidebb ideig tart. A legfinomabb a kicsontozott kacsamell, amelyet hagyományosan a levágástól számított második napon kell elkészíteni.
Kacsacomb
A kacsacomb magas fehérjetartalmú, ízanyagban gazdag, kalóriadús étel. A kacsa combját általában sütve készítik el akár egészben, akár kicsontozva. A kacsacomb rendkívül ízletes, szaftos, ám kissé zsíros hús. Gyakran készítenek mellé gyümölcsös, például narancsos vagy almás szószt, illetve jól illenek a kacsához a gyümölcsös köretek. Hagyományos körete azonban a burgonya és a párolt lila káposzta.
Címlapról ajánljuk
Mit főzzek ma? Csirkenuggets sütőben sütve, házi forró csokoládé és...
Mikulás alkalmából a gyerekeknek kedvezünk mai menünkkel: házi csirkenuggets-et és édes élvezeteket kínálunk.
NosaltySaját márkás itallal akadt gond a Pennyben, de most már...
Probléma akadt a Penny saját márkás sörének visszaváltásával, ugyanis az Adelskronen sörös dobozokat nem fogadták be az automaták. Úgy látszik, a kialakult helyzetet végül sikerült orvosolni.
NosaltyMagzatkárosító anyagot találtak magyar pogácsákban és gabonapelyhekben
Nagy mennyiségű, magzatfejlődést is károsító örök vegyi anyagot találtak egy 16 európai országra kiterjedő vizsgálatban. A búzaalapú termékek a legszennyezettebbek.
NosaltyLegnépszerűbb cikkek
Visszatér a '90-es évek a konyhákba: ilyen színű lesz egyre...
A ’90-es évek konyhaszínei újra hódítanak, de most sokkal kifinomultabban, mint valaha. Mutatjuk, hogyan frissítik fel ezek az árnyalatok a konyhát úgy, hogy az egyszerre legyen modern és nosztalgikus.
Változik, amit a lázról gondolunk: a tudósok szerint már nem...
A kutatások azt sugallják: az emberi test hőtermelése és szabályozása az ipari forradalom óta elmozdult. Az, hogy ma jobban élünk, tisztább környezetben, kevesebb fertőzéssel és kényelmesebb körülmények között, befolyásolja a testhőnket is.
Ezt a magyar vörösbort választották a világ legjobbjának
A Jammertal Borbirtok Cassiopeia Merlot-ját választották a világ legjobbjának a Concours Mondail de Bruxelles szakértői.
Top Receptek
Karácsonyi rögtön puha mézeskalács
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...
Szezámmagos karika sokáig elállós tésztából
Sokan előnyben részesítik a sós rágcsálnivalókat. Én is így vagyok ezzel, mindig a sósat részesítem előnyben. Noha azért eszem édességet is!! Ez a fajta tészta egy dobozba téve, ...
Frankfurti leves egyszerűen
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.