Nosalty Logó

Gőzölt kacsacomb

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
koszider
Gőzölt kacsacomb
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 67% Zsír
Összesen 2807 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 67% Zsír
Összesen 11223 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 67% Zsír
Összesen 531 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 67% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    297.6 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    139 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    88 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    555.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    316 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    106.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    89 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 2807 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 67% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.5 g

Zsír

  • Összesen
    1190.5 g
  • Telített zsírsav
    225 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    554 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    354 g
  • Koleszterin
    657 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2221.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    1266 mg
  • Nátrium
    546 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    426.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    432 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    355 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    225 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    274 mg
  • Retinol - A vitamin:
    432 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 11223 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 67% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    56.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    105.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 531 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gőzöléshez szükségünk lesz egy pároló betétre vagy még inkább pároló betétes fazékra. (Az egyszerű pároló betéten mindössze 3 comb fér el.)
  2. A kacsacombokat alaposan megtisztítjuk, a toklászokat kicsipegetjük, megmossuk, majd mindkét oldalukat besózzuk.
  3. A pároló betétes fazékban enyhén sózott vizet forralunk, a kacsacombokat - bőrrel felfelé - ráhelyezzük a betétre, a fazekat lefedjük. Ha a bőre felül van, a kiolvadó zsír átszivárog a húson, és nem engedi kiszáradni.
  4. Türelmesen gőzöljük, amíg a combok teljesen megpuhulnak. Ez 3 óra is lehet, de cserébe nem kell vele foglalkozni, csak rotyogjon csendben, magának.
  5. Ha teljesen puha, kivesszük a gőzből, kicsit hagyjuk hűlni, hogy meg lehessen fogni, és liszttel mindkét oldalukat meghintjük, a felesleget lerázogatjuk.
  6. Egy nagy serpenyőben alaposan felforrósítjuk az olajat, és a combokat mindkét oldalukon kb. 2-2 perc alattropogósra, aranyszínűremegsütjük. Vigyázzunk, mert nagyon fröcsög, legjobb, ha fröccsenésgátló szitávallefedjük!
  7. Én párolt rizzsel és gombamártással szeretem a legjobban, de kedvünk szerinti körettel is tálalhatjuk.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5469
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 21.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

koszider 91 recept

Yan-kit szakácskönyvében olvastam (tudjátok, ő nekem a kínai etalon), hogy az illatos-ropogós kacsát előbb gőzben párolják, aztán hirtelen megsütik – ugyanígy, ahogy itt leírtam. Azzal a különbséggel, hogy Yan-kit EGÉSZ kacsát süt így, ami nagyon nem tűnik egyszerűnek! Nosza, próbáljuk ki! Jó, nem egész madárral, csak a combjával, mert azt szeretem, meg el tudom képzelni, hogyan hadakoznék egy egész állat sütésével. Mit mondjak, a végeredmény egészen megdöbbentő lett: belül olyan omlós, mint az álom, a bőre harsogóan ropogós, az íze meg – no, azt nehéz körülírni. Sose gondoltam volna, hogy a kacsának ilyen fenséges kacsaíze van! Teljesen natúr, nem zsíros, nem égett, nem szottyos, csak vegytiszta kacsa. Nem akarom fényezni magam, de néhány évvel ezelőtt ezzel a recepttel megnyertem egy jó nevű gasztromagazin pályázatát, amit szárnyas ételekre írtak ki. Nem tagadom, piszok büszke vagyok rá! Hát, ez meg egy külön történet. A decemberi számban jelent meg az eredményhirdetés, izgatottan mentem be az újságoshoz. Velem volt a barátom, akinek furcsa elképzelése van a konyha és a nők kapcsolatáról, most is rázendített, hogy ti nők, nektek kotta kell ahhoz, hogy főzni tudjatok, stb. Belelapoztam az újságba, ott állt a nevem és a receptem. Elé tartottam: Nekem nem kell kotta – ÉN írom a kottát! Elállt a szava, ami élete folyamán még sose történt meg vele. Már ezért megérte.

Hozzászólások

Marti48

Rabukkantam, eltettem...! Köszi, remek ötlet. A parolashoz hasznalt viz jo kis zöldseglevesalap, en mindig elteszem ilyen cellal ezt a let, de eddig csak zöldseget paroltam ebben az edenyben. Gratulalok a sok sikerhez, melyet ezzel a fogassal arattal! Üdvözlettel, Marti

koszider

Kedves Márti! Hát, szerintem a kacsacomb pároló leve nem lesz jó semmire se, de majd kideríted! Ugyanis a combból nagyon sok zsír sül ki, ami egy elég randa réteg formájában összegy?lik a víz tetején - ez engem mindig elriasztott a további felhasználástól. (Kiöntöttem.) Ha kipróbálod, és van ötleted a hasznosítására, örömmel venném a tanácsot! Igen, zöldség párolására is nagyszer?, pl. a mirelit brokkolit nem is tudom, hogy lehetne másképp elkészíteni, mert mire felolvad, már puha is és már esne is szét. Imádjuk a párolt brokkolit köretnek, de jól csak azóta tudom megcsinálni, hogy van ez a párolóm. Én komplett, pároló betétes lábost használok, de a sima betét is tökéletes. Üdvözöl: Koszider

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.