Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütőzacskós pecsenye kacsacomb

Sütőzacskós pecsenye kacsacomb
Sütőzacskós pecsenye kacsacomb
30 perc / előkészület: 5 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy végtelenül egyszerű, de annál finomabb vacsora sűrű hétköznapokra. Pár perc előkészítés után a zacskó elvégzi a munkát helyettünk. A kisülő zsír gőzében már odabent ropogóssá válik a kacsa bőre, míg a húsa zamatos marad. Így még a pecsenyekacsából is majdnem olyan finom sült készül, mint egy jóféle (és sajnos sokkal drágább) hízott kacsából. Ráadásul mivel szinte minden zsír távozik a bőrből, kissé diétásabb is ez a változat, mint a bő zsírban sütött. (Kivéve persze, ha nem tudunk ellenállni az illatos kacsazsírnak, és végül rákanalazzuk a krumplipürére...)

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A combokat dörzsöljük be sóval, borssal, zúzott fokhagymával, majorannával, majd tegyük őket a zacskóba. Kössük be a száját, szurkáljuk meg tűvel néhány helyen.
  2. Egy tepsire helyezve tegyük a sütőbe, és süssük 220 fokon kb. 25-30 percig. (A hőfokot illetően feltétlenül ellenőrizzük a zacskó csomagolásán a gyártó ajánlását. Különböző márkák más és más hőmérsékletet tudnak elviselni. Kezdjük az ajánlottnál úgy tíz fokkal lejjebb, és ha nem fújódik fel a zacskó 10 perc alatt sem, akkor vegyük feljebb.)
  3. Ha már láthatóan ropogósra sült a combokon a bőr, nyissuk ki a zacskót (vigyázva a kicsapó forró gőzzel), és pirítsuk még pár percig a kacsát.
  4. Tálaljuk krumplipürével és savanyú káposztával. (Vagy párolt, hagymás lilakáposztával.)
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 65
össznézettség: 34 913
elküldve: 4
receptkönyvben: 46
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Lousha

Mióta szakács: 2016.06.06.
63 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – 0 vércsoport, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

extra gyors kacsa, fűszeres kacsacomb sütőzacskóban

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

753
kacsacomb 2 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
bors 5 g
8 g
majoranna 10 g