r
Nosalty Logó

Sült kacsacomb 1.

Nosalty
Sült kacsacomb 1.
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

873
Kalória
24.8g
Fehérje
-
Szénhidrát
85g
Zsír
154.7g
Víz
164.2g
Koleszterin
-
Élelmi rost
-
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 873 kcal
  • 9% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 3491 kcal
  • 9% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 249 kcal
  • 9% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.8 g

Zsír

  • Összesen
    85 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    531.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    300 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    0 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    154.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 873 kcal
  • 9% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.3 g

Zsír

  • Összesen
    339.9 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    161 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    657 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2127.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    1201 mg
  • Nátrium
    552 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    0 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    618.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    432 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    225 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    268 mg
  • Retinol - A vitamin:
    432 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 3491 kcal
  • 9% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    0 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    44.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 249 kcal

Elkészítés

  1. A kacsacombot megtisztítjuk, bőrét bevagdossuk, alaposan megsózzuk és állni hagyjuk. (Javasolt előző nap előkészíteni, így egy éjjelen át tudjuk állni hagyni.)
  2. Másnap a combokat egy tepsibe helyezzük, kevés vizet öntünk alá, a tepsit alufóliával lefedjük és előmelegített sütőbe (150 ºC, alul-felül állás) dugjuk. Lassú tűzön lefedve kb. 2 órán keresztül pároljuk.
  3. Utána a fedőt levéve, a hőmérsékletet emelve (190 ºC) ropogósra sütjük, időnként átfordítjuk a combokat, és saját zsírjával locsoljuk. (Ha szükséges, az összegyűlt fölösleges zsiradékból leöntünk.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 150 p

Tradicionálisan minden évben először a Márton-napi újborkóstoláskor készítünk sült kacsa-vagy libacombot (függően attól, hogy mely alapanyaghoz jutunk hozzá). Párolt vöröskáposztával és hagymás tört burgonyával fogyasztjuk, közben ízlelgetjük az azévi termést.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...