Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vegán zöldségleves

Vegán zöldségleves
Vegán zöldségleves
110 perc / előkészület: 20 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Noha a zöldséglevesek általában húsmentesek, sose árt, ha van a tarsolyunkban egy megbízható vegán alaprecept, amit bármikor megfőzhetünk, és alaplének is nagyszerű. Ezt a változatot mi nagyon kedveljük, mert a sok zöldség ízfokozók nélkül is csodálatos ízt kölcsönöz a levesnek. Sőt, a gyönyörű extra sárga szín eléréshez is mutatunk nektek praktikát!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szárzellert, a répákat és a karalábét megpucoljuk és felaprítjuk. Közepes méretű fazékban olívaolajat hevítünk, és rádobjuk az aprított zöldségeket. Folyamatos kevergetés mellett egy-két percet pirítjuk, majd felöntjük két liter vízzel.
  2. Sózzuk-borsozzuk, majd az egészet felforraljuk. Ekkor lejjebb vesszük alatta a lángot, és hozzáadjuk a nagyobb darabokban hagyott paprikát, vöröshagymát és zellergumót, valamint a fokhagymagerezdeket és a félbevágott koktélparadicsomokat.
  3. Kavarunk rajta egyet, majd lefedve, alacsony lángon hagyjuk fődögélni 1-1,5 órát, hogy jól megpuhuljanak a zöldségek. Aki kicsit ressebben szeretni a zöldségeket, nyugodtan zárja el hamarabb.
  4. A főzés felénél a szép, aranysárga szín érdekében adjunk hozzá minimális kurkumát - az ízén nem fog érződni, de gyönyörű lesz tőle a leves!
  5. A késznek ítélt levesből szedjük ki a nagyobb darabokban maradt zöldséget, majd keverjük hozzá az aprított petrezselymet.
  6. Azon melegében tálaljuk - próbáljátok ki hozzá vegán levesbetétünket is!
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 3 979
elküldve: 0
receptkönyvben: 53
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty vegán

Mióta szakács: 2020.01.13.
28 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

zöldséges leves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

79
olívaolaj 2 ek
halványító zeller 3 közepes szár
fehérrépa 1 db
karalábé 0.5 db
sárgarépa 3 db
víz 2 l
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
paprika 1 db
vöröshagyma 1 db
zeller 0.5 db
fokhagyma 3 gerezd
koktélparadicsom 4 db
kurkuma 1 késhegynyi
petrezselyem 1 csokor