Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Magyaros krumplileves

Magyaros krumplileves
Magyaros krumplileves
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukámnál néztem, hogyan készíti, és úgy tanultam meg én is ezt a receptet.

Nagyon egyszerű elkészíteni, azt a régies magyar ízvilágot adja vissza, amit még nagymamáink alkottak.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát és a szalonnát kockaformára fölvágjuk, és kevés zsiradékon megpirítjuk a kolbásszal együtt. Ha már van egy kis színe, akkor az apróra fölvágott fokhagymát is hozzáadjuk.
  2. Megszórjuk egy púpos evőkanál liszttel, és az őrölt paprikával, és megkeverjük.
  3. Tetszés szerint földarabolt zöldségeket, a nagyobb kockára vágott burgonyát is hozzáadjuk. Fölöntjük vízzel, és fűszerezzük.
  4. Forrás után kb. 25 percig főzzük. Amikor már majdnem kész, akkor még levestésztával is gazdagítjuk, és készre főzzük.
  5. Én eperlevelet szoktam adni hozzá, de galuskatésztával is nagyon finom. Szükség szerint a vizet pótoljuk.
  6. Jó étvágyat
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 93
össznézettség: 10 890
elküldve: 1
receptkönyvben: 30
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva házias konyhája

Mióta szakács: 2014.02.15.
107 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 5 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

burgonyaleves kolbásszal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

462
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
bacon 130 g
kolbász 100 g
finomliszt 1 evőkanál
fűszerpaprika 1 teáskanál
petrezselyem 1 csokor
halványító zeller 1 közepes szár
paprika 1 db
fehérrépa 1 nagy db
sárgarépa 2 nagy db
burgonya 1 kg
napraforgó olaj 2 ek
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
víz 1.8 l
eperlevél tészta 60 g