r
Nosalty Logó

Eper-bodza mousse torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Happygirlkitchen
Eper-bodza mousse torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Epermousse

Bodzamousse

Összesen 518 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Epermousse

Bodzamousse

Összesen 3099 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Epermousse

Bodzamousse

Összesen 251 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    33.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    642.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    245 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.8 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 518 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.1 g

Zsír

  • Összesen
    201 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    846 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3854.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    1219 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    1471 mg
  • Nátrium
    999 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    275 g
  • Cukor
    219 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    536.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1292 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    139 mg
  • D vitamin:
    171 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    426 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1269 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    255 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    549 micro
Összesen 3099 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 251 kcal

Hozzávalók

Tészta

Epermousse

Bodzamousse

Elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgájákat és a cukrot habosra, fehéredésig keverjük kézi mixerrel vagy keverőgéppel. A lisztet és a sütőport, valamint az étkezési keményítőt összekeverjük, és átszitálva a habos tojássárgájához adjuk.
  2. A tojás ehérjét kemény habbá verjük. Először 1-2 kanál habbal fellazítjuk a lisztes tojássárgáját, majd szép fokozatosan beledolgozzuk a hab többi részét, lehetőleg ne nagyon törjük össze a habot, de ne maradjon a masszában liszt csomó. Ízlés szerint hozzáadjuk a narancs- vagy citromhéjat.
  3. Kivajazott, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt formában 180 fokon sütjük. Nem szabad kinyitni a sütőt. Amikor látjuk, hogy szép világos barna, akkor tűpróbával ellenőrizzük. Amennyiben a közepe még ragadós, egy alufóliával letakarjuk, és süssük még pár percig. Folyamatosan figyelni kell.

Epermousse

  1. Az epret megmossuk és kiszedjük a csumáját. Turmixgéppel pürésítjük, majd egy szitán átszűrjük, hogy a magok ne legyenek benne.
  2. A lapzselatint hideg vízbe helyezzük, hogy feloldódjon. Közben a keményítőhöz hozzákanalazzuk a 3 evőkanál habtejszínt, és csomómentesen elkeverjük.
  3. Az eperpürét lassan melegíteni kezdjük egy lábasban (nem szabad forralni), és a keményítővel elkevert tejszínt hozzáöntjük, majd a csokit is beletesszük, és felolvasztjuk folyamatosan kevergetve. NEM szabad túl forróra melegíteni. Amikor a csoki felolvadt, a vízbe áztatott zselatint kinyomkodjuk, gyors mozdulatokkal belekeverjük.
  4. A 2 dl tejszínhabot kemény habbá verjük (ha nem cukros a hab, akkor ízlés szerint adunk hozzá cukrot), és apránként összekeverjük az epres folyadékkal.
  5. A kihűlt piskótát visszahelyezzük a tortakarikába, és körbebéleljük vastagabb fóliával. Ráöntjük az epermousse-t, és hűtőbe helyezzük legalább 1 órára. Amikor megkötött, elkészítjük a bodzamousse-t.

Bodzamousse

  1. A tejszínhabot kemény habbá verjük, és összekeverjük a joghurttal, valamint hozzáadjuk a szörpöt.
  2. A zselatinlapokat hideg vízben áztatjuk, amikor kellően felpuhultak, pici lábasba helyezzük egy kis kanál vízzel, és lassan felmelegítjük csak addig, amíg eloldódik a zselatin. NEM szabad forralni. Gyorsan a krémhez keverjük.
  3. Lassan ráöntjük az epres rétegre, majd visszahelyezzük a hűtőbe. Én marcipánrózsákkal díszítettem, de lehet eperrel is díszíteni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 1178
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eper-bodza mousse torta
Happygirlkitchen 57 recept

Hozzávalók

Tészta

Epermousse

Bodzamousse

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?