r
Nosalty Logó

Eper-bodza mousse torta

Happygirlkitchen
Eper-bodza mousse torta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

Tészta

Epermousse

Bodzamousse

518
Kalória
9g
Fehérje
45.8g
Szénhidrát
33.5g
Zsír
89.5g
Víz
141g
Koleszterin
1.3g
Élelmi rost
36.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Epermousse

Bodzamousse

Összesen 518 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Epermousse

Bodzamousse

Összesen 3099 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Epermousse

Bodzamousse

Összesen 251 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    33.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    642.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    245 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.8 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    89.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 518 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.1 g

Zsír

  • Összesen
    201 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    846 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3854.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    1219 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    1471 mg
  • Nátrium
    999 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    275 g
  • Cukor
    219 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    536.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1292 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    139 mg
  • D vitamin:
    171 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    426 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1269 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    255 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    549 micro
Összesen 3099 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    43.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 251 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgájákat és a cukrot habosra, fehéredésig keverjük kézi mixerrel vagy keverőgéppel. A lisztet és a sütőport, valamint az étkezési keményítőt összekeverjük, és átszitálva a habos tojássárgájához adjuk.
  2. A tojás ehérjét kemény habbá verjük. Először 1-2 kanál habbal fellazítjuk a lisztes tojássárgáját, majd szép fokozatosan beledolgozzuk a hab többi részét, lehetőleg ne nagyon törjük össze a habot, de ne maradjon a masszában liszt csomó. Ízlés szerint hozzáadjuk a narancs- vagy citromhéjat.
  3. Kivajazott, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt formában 180 fokon sütjük. Nem szabad kinyitni a sütőt. Amikor látjuk, hogy szép világos barna, akkor tűpróbával ellenőrizzük. Amennyiben a közepe még ragadós, egy alufóliával letakarjuk, és süssük még pár percig. Folyamatosan figyelni kell.

Epermousse

  1. Az epret megmossuk és kiszedjük a csumáját. Turmixgéppel pürésítjük, majd egy szitán átszűrjük, hogy a magok ne legyenek benne.
  2. A lapzselatint hideg vízbe helyezzük, hogy feloldódjon. Közben a keményítőhöz hozzákanalazzuk a 3 evőkanál habtejszínt, és csomómentesen elkeverjük.
  3. Az eperpürét lassan melegíteni kezdjük egy lábasban (nem szabad forralni), és a keményítővel elkevert tejszínt hozzáöntjük, majd a csokit is beletesszük, és felolvasztjuk folyamatosan kevergetve. NEM szabad túl forróra melegíteni. Amikor a csoki felolvadt, a vízbe áztatott zselatint kinyomkodjuk, gyors mozdulatokkal belekeverjük.
  4. A 2 dl tejszínhabot kemény habbá verjük (ha nem cukros a hab, akkor ízlés szerint adunk hozzá cukrot), és apránként összekeverjük az epres folyadékkal.
  5. A kihűlt piskótát visszahelyezzük a tortakarikába, és körbebéleljük vastagabb fóliával. Ráöntjük az epermousse-t, és hűtőbe helyezzük legalább 1 órára. Amikor megkötött, elkészítjük a bodzamousse-t.

Bodzamousse

  1. A tejszínhabot kemény habbá verjük, és összekeverjük a joghurttal, valamint hozzáadjuk a szörpöt.
  2. A zselatinlapokat hideg vízben áztatjuk, amikor kellően felpuhultak, pici lábasba helyezzük egy kis kanál vízzel, és lassan felmelegítjük csak addig, amíg eloldódik a zselatin. NEM szabad forralni. Gyorsan a krémhez keverjük.
  3. Lassan ráöntjük az epres rétegre, majd visszahelyezzük a hűtőbe. Én marcipánrózsákkal díszítettem, de lehet eperrel is díszíteni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 120 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...