r
Nosalty Logó

Tojással töltött sajtos sült krumpli

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csutak Enikő
Tojással töltött sajtos sült krumpli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 383 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 766 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 144 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    734.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    266 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    564 micro
Összesen 383 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    41.4 g

Zsír

  • Összesen
    53.3 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    482 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1469.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    444 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    484 mg
  • Nátrium
    425 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    269.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    532 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    121 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    319 mg
  • Retinol - A vitamin:
    499 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    390 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1128 micro
Összesen 766 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    213 micro
Összesen 144 Kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A héjában megfőtt burgonyából vágjunk le egy szeletnyit, hosszanti irányban. Kanállal óvatosan kaparjuk ki a belsejét úgy, hogy maradjon egy kb. fél cm-es kérge a burgonyának. A kikapart belsejét nem kell felhasználnunk.
  2. Kenjük ki a burgonya belsejét az olvasztott vajjal, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  3. A sajtot reszeljük le (tegyünk félre egy kicsit a díszítéshez), majd szórjuk a burgonyák belsejébe. Az apróra szeletelt sonkát és az újhagymát (tegyünk félre egy kicsit a díszítéshez) is szórjuk bele a burgonyák belsejébe.
  4. Ezt követően üssünk a burgonyákba egy-egy tojást, vigyázva, hogy a tojássárga ne fakadjon ki. Sózzuk, borsozzuk a tojást is, majd tetszés szerint, díszítésként szórjuk meg egy kis sonkával, sajttal és újhagymával.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben süssük 20 percig.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 37
  • 7 napos nézettség: 290
  • Össznézettség: 294815
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 25.

Ajánló

Fogyaszthatjuk reggel, de egy kis salátával ebédként vagy vacsoraként is megállja a helyét! Sütőtől függően megesik, hogy többet vagy kevesebbet kell sütni 20 percnél. Akkor tökéletes, ha egy kissé híg marad a tojássárga közepe. A burgonyák kikapart belsejéből készíthetünk krumplipürét parmezánnal és fokhagymával ízesítve.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tojással töltött sajtos sült krumpli
Csutak Enikő 82 recept

Imádom a sült krumplit! Héjában sülve, egy kis vajjal, sóval, netán savanyú káposztával mennyei eledel. Azon gondolkodtam, miként tehetném változatosabbá. Az ourbestbites.com oldalon rátaláltam erre a receptre, és egyből meggyőzött. Nagyon finom, különleges ízvilágú, és könnyű elkészíteni. Természetesen, ami a hozzávalókat illeti, nyugodtan lehet hozzáadni, vagy elhagyni. De ki kell próbálni mindenképp!

Hozzászólások

3masmama

Húúúúúúúú de guszta....

Csutak Enikő

Remélhet?leg finomnak is t?nik, ha kipróbálod : )

Csutak Enikő

...egyszer? és finom is! Meglátod majd, ha kipróbálod : )

nettunderke

nagyon jol nez ki. mentve es hamarossan kiprobalva

Törölt felhasználó

Szerintem megvan a holnapi reggeli :) Majd megírom hogy sikerült. Köszi a receptet!

Csutak Enikő

Remélem ízleni fog! : )

ryanthusar

Ennek van egy tábori változata. A f?tlen krumpli tetejét kell levágni, kikanalazni, megpakolni tojással, meg ami belefér a krumpli belsejébe, aztán 3-4 fogpiszkálóval visszat?zni a tetejét, és mehet bele forró hamuba. A krumpli belsejét, ha nem akarja kidobni az ember, egy darab alufóliában némi petrezselyem zölddel, vagy kinek mivel jó, szintén bele lehet dobni a hamuba. a finnyásabbak a tojásos krumplit is berakhatják fóliába, de én szeretem a hamu lekaparós; füstös-hamus íz-hangulat világot :) Persze ilyenkor a csemege mindig az alma szintén a fóliába, be a hamuba (egyszer elfogyott a szalonna sütögetés közben, aztán hirtelen ötlett?l vezérelve megcsináltam ezt az almás cuccot, mindenki rákattant, egy kisebb rekesszel bekanalaztunk :D )

Cassi007

Sziasztok :) én felturbóztam kakukkf?vel, rozmaringgal és fokhagymával :D Nagyon finom lett. Jah és a krumpli kikaparásánál kicsit vastagabbra hagytam véletlenül ott jobban ki kell kaparni mint els?re gondolnánk. Egyszer? és nagyszer? kaja!!!

Barbus19871130

Megcsináltam, nagyon finom lett :) Köszönöm a receptet :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek