Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojással töltött sajtos sült krumpli

Tojással töltött sajtos sült krumpli
Tojással töltött sajtos sült krumpli
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a sült krumplit! Héjában sülve, egy kis vajjal, sóval, netán savanyú káposztával mennyei eledel. Azon gondolkodtam, miként tehetném változatosabbá. Az ourbestbites.com oldalon rátaláltam erre a receptre, és egyből meggyőzött. Nagyon finom, különleges ízvilágú, és könnyű elkészíteni. Természetesen, ami a hozzávalókat illeti, nyugodtan lehet hozzáadni, vagy elhagyni. De ki kell próbálni mindenképp!

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Fogyaszthatjuk reggel, de egy kis salátával ebédként vagy vacsoraként is megállja a helyét!
Sütőtől függően megesik, hogy többet vagy kevesebbet kell sütni 20 percnél. Akkor tökéletes, ha egy kissé híg marad a tojássárga közepe.
A burgonyák kikapart belsejéből készíthetünk krumplipürét parmezánnal és fokhagymával ízesítve.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A héjában megfőtt burgonyából vágjunk le egy szeletnyit, hosszanti irányban. Kanállal óvatosan kaparjuk ki a belsejét úgy, hogy maradjon egy kb. fél cm-es kérge a burgonyának. A kikapart belsejét nem kell felhasználnunk.
  2. Kenjük ki a burgonya belsejét az olvasztott vajjal, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  3. A sajtot reszeljük le (tegyünk félre egy kicsit a díszítéshez), majd szórjuk a burgonyák belsejébe. Az apróra szeletelt sonkát és az újhagymát (tegyünk félre egy kicsit a díszítéshez) is szórjuk bele a burgonyák belsejébe.
  4. Ezt követően üssünk a burgonyákba egy-egy tojást, vigyázva, hogy a tojássárga ne fakadjon ki. Sózzuk, borsozzuk a tojást is, majd tetszés szerint, díszítésként szórjuk meg egy kis sonkával, sajttal és újhagymával.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben süssük 20 percig.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 28
össznézettség: 229 318
elküldve: 93
receptkönyvben: 3 180
elkészítve: 174/174
Facebookon megjelent: 4

szakács

Csutak Enikő

Mióta szakács: 2011.10.09.
81 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: reggeli, ebéd, vacsora
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: töltött zöldség
adag: 2 főre
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

töltött burgonya, sonkás-tojásos töltött krumpli, újhagymás töltött krumpli

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2016-11-06 03:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.11.05. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2015-11-05 03:58

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.11.04. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Cassi007
Cassi007 Sat, 2014-11-08 15:35

Sziasztok :) én felturbóztam kakukkfűvel, rozmaringgal és fokhagymával :D Nagyon finom lett. Jah és a krumpli kikaparásánál kicsit vastagabbra hagytam véletlenül ott jobban ki kell kaparni mint elsőre gondolnánk. Egyszerű és nagyszerű kaja!!!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2014-11-06 03:31

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.11.05. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2014-06-28 02:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.06.27. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

ryanthusar
ryanthusar Fri, 2014-06-27 20:58

Ennek van egy tábori változata. A főtlen krumpli tetejét kell levágni, kikanalazni, megpakolni tojással, meg ami belefér a krumpli belsejébe, aztán 3-4 fogpiszkálóval visszatűzni a tetejét, és mehet bele forró hamuba. A krumpli belsejét, ha nem akarja kidobni az ember, egy darab alufóliában némi petrezselyem zölddel, vagy kinek mivel jó, szintén bele lehet dobni a hamuba. a finnyásabbak a tojásos krumplit is berakhatják fóliába, de én szeretem a hamu lekaparós; füstös-hamus íz-hangulat világot :) Persze ilyenkor a csemege mindig az alma szintén a fóliába, be a hamuba (egyszer elfogyott a szalonna sütögetés közben, aztán hirtelen ötlettől vezérelve megcsináltam ezt az almás cuccot, mindenki rákattant, egy kisebb rekesszel bekanalaztunk :D )

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2014-06-27 02:16

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.06.26. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

mollika
mollika Sat, 2014-03-22 15:01

Szerintem megvan a holnapi reggeli :) Majd megírom hogy sikerült. Köszi a receptet!

383
burgonya 2 db
vaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sajt 5 dkg
tojás 2 db
feketeerdő sonka 5 dkg
újhagyma 1 közepes db