r
Nosalty Logó

Sonkával töltött gomba

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Wendy
Sonkával töltött gomba
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 316 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1266 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 127 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    680.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    113.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    312 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    316 micro
Összesen 316 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.3 g

Zsír

  • Összesen
    85.1 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2723.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    1058 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    780 mg
  • Nátrium
    723 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    454.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    752 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    377 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    649 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1248 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1263 micro
Összesen 1266 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 127 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. Besamelmártást készítünk: azaz a vajat beletesszük egy lábosba, és felolvasztjuk. Hozzáadjuk a lisztet, és fakanállal addig keverjük, amíg a vaj és a lisztössze nem áll. Ezt követően hozzáadjuk a tejet, és kézi habverővel simára keverjük, még mindig a tűzön, mindaddig, amíg be nem sűrűsödik. Hatúl sűrű lenne,kevés tejjel hígíthatjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a szerecsendiót.
  3. A gombafejeket megmossuk, a tönköket kivágjuk, és felaprítjuk.
  4. A kalapokat lemezes részükkel felfelé egytálba tesszük.
  5. A tönköket a besamelmártáshoz adjuk, hozzáadjuk még a petrezselymet, és a felaprított sonkát. Az így összeállított mártástszelíd tűzön 3-4 percig összeforraljuk.
  6. A mártást a gombafejekre kanalazzuk, reszelt sajttal meghintjük.
  7. Az előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
  8. Ha kész, még egy kis petrezselyemmel megszórhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 142
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 22355
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 13.

Ajánló

Gyors vacsora vagy könnyű ebéd. Frissen, melegen az igazi. Tipp: A besamelmártáshoz a tejet fel is forralhatjuk, így forralt állapotban adjuk a vaj és a liszt keverékéhez, de ekkor is tempósan kell a tűzön kavargatni. Így hamarabb lesz kész.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Volt egy tálca nagy kalapos gombám, és nem tudtam mit kezdeni vele, aztán ez lett belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek