r
Nosalty Logó

Sonkával töltött gomba

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Wendy
Sonkával töltött gomba
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 316 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1266 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 127 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    680.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    113.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    312 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    316 micro
Összesen 316 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.3 g

Zsír

  • Összesen
    85.1 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2723.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    1058 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    780 mg
  • Nátrium
    723 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    454.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    752 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    377 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    649 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1248 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1263 micro
Összesen 1266 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 127 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. Besamelmártást készítünk: azaz a vajat beletesszük egy lábosba, és felolvasztjuk. Hozzáadjuk a lisztet, és fakanállal addig keverjük, amíg a vaj és a lisztössze nem áll. Ezt követően hozzáadjuk a tejet, és kézi habverővel simára keverjük, még mindig a tűzön, mindaddig, amíg be nem sűrűsödik. Hatúl sűrű lenne,kevés tejjel hígíthatjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a szerecsendiót.
  3. A gombafejeket megmossuk, a tönköket kivágjuk, és felaprítjuk.
  4. A kalapokat lemezes részükkel felfelé egytálba tesszük.
  5. A tönköket a besamelmártáshoz adjuk, hozzáadjuk még a petrezselymet, és a felaprított sonkát. Az így összeállított mártástszelíd tűzön 3-4 percig összeforraljuk.
  6. A mártást a gombafejekre kanalazzuk, reszelt sajttal meghintjük.
  7. Az előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
  8. Ha kész, még egy kis petrezselyemmel megszórhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 146
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 22718
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 13.

Ajánló

Gyors vacsora vagy könnyű ebéd. Frissen, melegen az igazi. Tipp: A besamelmártáshoz a tejet fel is forralhatjuk, így forralt állapotban adjuk a vaj és a liszt keverékéhez, de ekkor is tempósan kell a tűzön kavargatni. Így hamarabb lesz kész.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Volt egy tálca nagy kalapos gombám, és nem tudtam mit kezdeni vele, aztán ez lett belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készül a lusta asszony „töltött" káposztája: haraszt nélkül is...

A töltött káposzta egy igazi magyar klasszikus, amely minden ünnepi asztalon megállja a helyét, de az elkészítése nem éppen a leggyorsabb feladat. Aki kóstolta, már, tudja, hogy az íze minden fáradozást megér, de mi van akkor, ha valaki szeretné élvezni ezt az ízvilágot a hosszadalmas előkészületek nélkül? Itt jön képbe a lusta asszony „töltött" káposztája, amely haraszt (káposztalevél) nélkül, egyszerűbb és gyorsabb formában hozza el a klasszikus töltött káposzta ízét. Ez az étel nemcsak praktikus, de ugyanolyan laktató és finom, mint az eredeti változat.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...