r
Nosalty Logó

Tökéletes tejberizs

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
nhor
Tökéletes tejberizs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 424 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1691 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 112 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    97.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 424 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.1 g

Zsír

  • Összesen
    63.9 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    199.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    250.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    361 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    464 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    355 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1691 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    3 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    15 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 112 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kis vajon megpirítjuk a rizst (kb. 3-4 percig).
  2. Ezután felöntjük annyi forró vízzel, ami ellepi a rizst. Felforraljuk a vizet, 1-2 percig kavargatjuk, majd elzárjuk a gázt, és 5 percig állni hagyjuk. A rizs teljesen fel fogja venni a vizet.
  3. Ezután felöntjük a tejjel, hozzáadjuk a főzőtejszínt, az eritritet és a vanília aromát (vagy egy vaníliarúd kikapart belsejét). Felforraljuk a tejet, és a forrástól számítva nagyjából 5-6 percig kavargatás mellett főzzük. Ezután kóstoljuk, és ha a rizs már egész puha, ismét elzárjuk a gázt. Hagyjuk 10 percig "pihenni", közben egyszer-kétszer megkavarjuk.
  4. A pihenő után ismét meggyújtjuk a gázt, és főzzük még nagyjából 5 percig, de előtte győződjünk meg arról, mennyire puha a rizs.
  5. Tálalás előtt hagyjuk állni legalább 15 percet. Nagyon finom, hígabb állagú tejberizst kapunk, amit kakaóval, fahéjjal, lekvárral, gyümölcsökkel is felturbózhatunk. :)
  • Receptkönyvben: 118
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 42
  • Össznézettség: 174547
  • Feltöltés dátuma: 2017. október 25.

Receptkategóriák

Ha tökéletes tejberizst szeretnél készíteni, csak kövesd a receptet ;)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.