Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cukormentes egyszerű sült sajttorta

Cukormentes egyszerű sült sajttorta
Cukormentes egyszerű sült sajttorta
60 perc / előkészület: 10 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (36)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a sajttortát, így ezt a legegyszerűbb változatot szoktam készíteni. Mivel a sajt eléggé kalóriás, én édesítővel készítem. Aki cukorral szeretné, az nyugodtan elkészítheti azzal is.

hozzávalók / 8 adag

tortához

tetejére

ajánlat

Friss, savanykás gyümölccsel is tálalhatjuk, ki mit szeret.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy 18 cm-es kerek tortaformát készítsünk, kenjük meg vékonyan vajjal, az aljára terítsünk sütőpapírt. A szobahőmérsékletű sajtot keverjük kézi mixerrel krémesre egy tálban.
  2. Folyamatosan keverve adjuk hozzá az édesítőt, tojást, finomlisztet, tejszínt és citromlevet, ebben a sorrendben. A sütőt melegítsük elő 170 fokra.
  3. A tésztát öntsük a megkészített formába, a tetejét simítsuk el. Süssük 50-60 percig, félidőben fóliával takarjuk le, hogy nehogy megégjen.
  4. A megsült sajttortát a formában hagyjuk kihűlni.
  5. Az áfonyadzsemet keverjük össze a vízzel, majd kenjük meg vele a kihűlt torta tetejét.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 18 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 513
össznézettség: 124 925
elküldve: 34
receptkönyvben: 949
elkészítve: 69/69
Facebookon megjelent: 4

szakács

Nihonka

Mióta szakács: 2014.04.26.
340 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

sült sajttorta, diétás sajttorta, cukormentes sajttorta, egyszerű sajttorta

Hozzászólások (36)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vincere
vincere Thu, 2017-06-08 11:29

nagyon köszi a receptet! dupla adagban csináltam, 500 gr 0,2%-os friss sajttal és 200 ml zsíros tejszínnel, zabliszttel, és tökéletes let! finom, könnyű, és elkészíteni is gyors, egyszerű volt. ezentúl mindig ezt cisnálom majd, variálva a tejtermékeket

Nihonka
Nihonka / Nihonka Fri, 2017-06-16 13:40

Kedves Vincere!

Örülök, hogy tetszik a recept és remélem, hogy ezentúl gyakran elkészíted:-)) Néha egy kis gyümölccsel is "feldobhatod"...

Köszönettel: Nihonka

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2016-05-13 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.05.12. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

sandyca
sandyca Sun, 2016-03-20 00:30

Finomliszt helyett szerinted zabpehelylisztet tehetek bele?

Nihonka
Nihonka / Nihonka Sun, 2016-03-20 12:04

Hát, nem tudom, hogy az összefogja-e majd a tésztát. Ha ragaszkodsz a zabpehelyhez, akkor adj hozzá 1ek tápióka vagy kukorica keményítőt, így szerintem jó lesz. Jó sütögetést kívánok!:-))

vmzsuzsa
vmzsuzsa Wed, 2016-02-03 19:37

Kedves Nihonka! Nem tudtuk kivárni, hogy kihűljön, melegen is nagyon finom volt, áfonya dzsemmel leöntve. A másik felét majd hidegen esszük, gondolom az még finomabb lesz, mert nem égeti a nyelvünket. Köszönöm a receptet. Gyors, egyszerű, és finom. Kell ennél több? Zsuzsa

Nihonka
Nihonka / Nihonka Thu, 2016-02-04 10:51

Kedves Zsuzsa!

Sőőőőőt, még másnap is nagyon finom, amikor összeérnek az ízek:-))) Nagyon örülök, hogy ízlett, remélem még sokszor el fogod készíteni.

Köszönettel: Nihonka

Edla
Edla Sat, 2015-12-26 20:07

Kipróbáltam, finom lett, de nagyon lapos. Igaz, hogy csak 25-ös tortaformám volt, de ez a magasság egy 18-as formában se lett volna több 1 cm-nél... Mit ronthattam el? A tészta folyékony volt, amikor beöntöttem a formába, olyannak kell lennie?

Nihonka
Nihonka / Nihonka Wed, 2015-12-30 07:03

Kedves Edla!

A 25cm-es tortaforma nagyon nagy szerintem, ilyen esetben dupla adagból kellene elkészíteni szerintem. Általában minden sütemény tésztája folyékony, így nem tudom megállapítani, hogy mi lehetett a hiba. Többen is elkészítették, mivel elég népszerű recept, de eddig még jelezte senki, hogy gond lenne a tészta állagával. Liszttől is függhet, így próbálj még egy keveset vagy útifűmaghéjat hozzáadni, így sűrűbb lesz a tészta. További jó sütögetést kívánok!

alberi
Alberi / alberi Thu, 2015-11-26 21:20

Kipróbáltam, az egész családnak nagyon ízlett. Gyors és különleges süti. Most hétvégén ismétlem. Én mascarponéval készítettem. Köszönöm a receptet!

Nihonka
Nihonka / Nihonka Sun, 2015-11-29 09:49

Kedves Alberi!

Én köszönöm a kedves hozzászólást, további jó sütögetést kívánok!:-)

Finimini
Finimini / Finimini Sun, 2015-10-04 17:16

Szia Nihonka! Több száz sajttorta recept olvasása után a tiéd az első helyezett! Cukorral vagy cukormentesen, natúran vagy keksz alappal, öntettel vagy gyümölccsel, BÁRMILYEN variációban megállja a helyét! Egyszerűen imádom. <3

Nihonka
Nihonka / Nihonka Wed, 2015-10-07 13:27

Kedves Finimini!

Régóta nem kaptam ilyen kedves dicséretet. Köszönöm szépen!!! :-)

ozseni
ozseni Thu, 2015-05-21 13:09

Sziasztok!

Melyik krémsajtot ajánljátok ehhez a recepthez?

Nihonka
Nihonka / Nihonka Fri, 2015-05-22 09:25

Kedves Ozseni!

Esetleg a Philadelphia sajtot tudom ajánlani, de valami olcsóbb is megfelel. Külföldön élek, így nem vagyok képben a magyar krémsajtokkal kapcsolatban...

Geroklemi
Geroklemi Tue, 2015-03-03 11:07

Kedves Niholka! A recept végén véletlen 17 C fokot írtál a 170 helyett. :-) Egyébként tetszik a recepted, biztosan meg fogom csinálni. Legyen jó a napod! :-)

Nihonka
Nihonka / Nihonka Tue, 2015-03-03 12:44

Kedves Geroklemi!

ÓÓÓÓh, nem vettem észre:-( Perszehogy 170 fok! Köszönöm, hogy szóltál:-)) Nagyon finom, mindenképpen ajánlom:-)

Üdv: Nihonka

156
krémsajt 20 dkg
erythritol 10 dkg
tojás 2 db
finomliszt 3 evőkanál
növényi tejszín 150 ml
citromlé 2 tk
vaj 1 tk
cukormentes dzsem 1 ek
víz 1 ek