Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cukormentes IR brownie

Cukormentes IR brownie
Cukormentes IR brownie
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elképesztően finom brownie, észre sem lehet venni, hogy cukormentes. A nem diétázó családtagoknak is nagyon ízlett, el kellett rejtenem, hogy nehogy mindet megegyék előlem :)

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Magában is tökéletes, de lekvárral, vaníliafagyival is tálalhatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az étcsokit gőz fölött megolvasztjuk, és belekeverjük a vajat. Továbbra is gőz fölött hagyjuk, és egymás után hozzáadjuk a hozzávalókat: az eritritet, a kakaóport, majd a lisztben elkevert sütőport. Ezután levesszük a gőzről.
  2. A 4 tojást habosra verjük (nem kell szétválasztani). Én a habverőt is bevetettem, hogy még habosabb legyen. Óvatosan belekeverjük a csokis masszába. Fontos, hogy alaposan elkeverjük, különben nem lesz homogén a süti.
  3. 180 fokon max 25 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 40 931
elküldve: 7
receptkönyvben: 185
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

ClaIRe

Mióta szakács: 2015.12.23.
2 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

csokis sütemény, cukormentes brownie, inzulinrezisztens brownie, teljes kiőrlésű brownie, diétás brownie

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

langosssreka
langosssreka Fri, 2016-11-04 19:51

Kedves ClalRe!
Elkészítettem a brownie-t, de sajnos morzslékos, száraz lett. 25 percig sütöttem, mert a 20. percben még ráragadt a hústűre amivel ellenőriztem a tésztát. Mi a trükkje hogy megsüljön, de ne égjen meg a széle, ne száradjon ki? 180 fokon sütöttem légkeveréses sütőben. Válaszodat előre is nagyon köszönöm!

Claire IR konyhája
ClaIRe / Claire IR konyhája Fri, 2016-11-04 22:41

Szia! sajnálom :(
nekem is könnyen szétesik, ha nem vagyok óvatos, amikor felvágom, de közben puha, szóval inkább olyan porhanyósnak mondanám, száraznak nem szabadna lennie, az tényleg nem hangzik jól :( Két dolog jutott eszembe: mivel a süti nagy része csoki és vaj, amíg forró, addig mindenképp valamennyire ragadni fog, utána szilárdul meg, így nem ugyanazt kell várni tőle, mint egy piskótától pl, de persze a tojás miatt nem érdemes túl hamar sem kivenni, nehogy az nyers maradjon. Azt mondanám, hogy próbáld meg kisebb hőfokra visszavenni, ha a teteje már kezd megsülni, de belül még nincs kész. Sajnos ennyi eltérés lehet a sütők intenzitása között. Remélem legközelebb sikerül eltalálni a megfelelő pillanatot, hogy mikor kell kivenni, ebben valóban van egy kis lutri is. Hajrá :)

langosssreka
langosssreka Sat, 2016-11-05 23:11

Köszönöm, legközelebb megpróbálom kisebb hőfokon sütni, hátha úgy jó lesz és az időzítéssel is próbálkozom majd :)

447
étcsokoládé 200 g
vaj 250 g
erythritol 150 g
cukrozatlan kakaópor 85 g
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 65 g
sütőpor 1 teáskanál
tojás 4 db