r
Nosalty Logó

Francia krémes torta cukormentesen

Gizi
Francia krémes torta cukormentesen
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

641
Kalória
12.9g
Fehérje
58.9g
Szénhidrát
37.7g
Zsír
60g
Víz
56.5g
Koleszterin
1.8g
Élelmi rost
13.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 641 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 2562 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 192 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    37.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    556.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    58.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    60 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 641 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.6 g

Zsír

  • Összesen
    151 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2227.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    746 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    255 mg
  • Nátrium
    1087 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    235.8 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    240.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    559 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 2562 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    17.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 192 kcal

Elkészítés

  1. A leveles tésztából vágjunk ki 2 db 20 cm-es kört, majd az egyiket helyezzük rá egy sütőpapírral bélelt tepsire.
  2. A másik kört vágjuk fel ízlés szerinti cikkekre, majd a cikkeket szintén helyezzük rá a tepsire.
  3. Ezután helyezzük be előmelegített sütőbe, majd süssük a tésztát szép aranybarnára, ropogósra.
  4. Amikor megsült a tészta, vegyük ki a sütőből, és hűtsük ki egészen, majd helyezzük bele egy 20 cm-es sütőpapírral kibélelt tortaformába.
  5. A tésztacikkeket pedig ízlés szerint kenjük le olvasztott étcsokoládéval, majd hagyjuk megdermedni.
  6. A tojásfehérjét egy csipet sóval kezdjük el habbá verni, majd amikor már kezd kifehéredni, adjunk hozzá 5 dkg eritritet, és verjük kemény habbá. Ezután tegyük félre.
  7. A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, majd adjuk hozzá a maradék tejet, a vaníliaaromát, és a maradék 5 dkg eritritet.
  8. Ezután állandó keverés mellett főzzük sűrűre a krémet, majd adjuk hozzá a keményre felvert tojáshabot, alaposan keverjük össze, és kevergetve főzzük tovább még 2-3 percig.
  9. Ezután a főzött krémet vegyük le a tűzről, és még forrón öntsük a tortaformában lévő tésztára, majd hagyjuk kihűlni.
  10. A habtejszínt verjük fel kemény habbá.
  11. Amikor a krém teljesen kihűlt, egyenletesen kanalazzuk rá a keményre felvert tejszínhabot, majd helyezzük rá a csokoládéval bevont tésztacikkeket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Cukorbetegként sem kellett lemondanom a kedvenc krémesemről, mivel cukormentesen készítettem el.

További receptek

Legszaftosabb brownie

Íme egy brownie-recept, amit pont olyan, mint amilyennek lennie kell: masszív, kiadós, ragacsos, és nagyon csokis. Bárki használhatja alapnak! Az is, aki először készíti, és az is, aki ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...