Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Amerikai fánk Sylvia Gasztro Angyal konyhájából

Amerikai fánk Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
Amerikai fánk Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ellenállhatatlanul finomak és csodásak is ezek a fánkok, viszont korántsem tartozik a kalóriaszegény édességek sorába. De néha muszáj bűnözni! :)

hozzávalók / 6 adag

tészta

ajánlat

Díszítéshez tetszőlegesen, mindenki saját ízlése szerint használhat a következő alapanyagok közül: cukormáz, olvasztott csokoládé, csokireszelék, cukorgyöngyök, jégcukor, színes tortadara, stb.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos tejet egy edénybe öntjük, beleszórunk egy kanál cukrot és egy kanálnyi lisztet, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Lefedve meleg helyre tesszük, és várunk kb. 10-15 percig, hogy az élesztő felfusson. (A tej tetején halványbarna hab képződjön.)
  2. Ezután egy nagy tálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a tojásokat, a cukrot, a puha vajat, a csipetnyi sót, a fahéjat, a reszelt citromhéjat és a megkelt élesztős tejet is. Az egészből sima tésztát keverünk. (Nem kell megijedni, lágy, puha tészta lesz.) A tésztát letakarva, kb fél óráig meleg helyen kelesztjük.
  3. Ez idő alatt a fánksütő tepsi mélyedéseit egy ecsettel kiolajozzuk. A tésztát habzsákba töltjük, és karikákat nyomunk belőle a formába úgy, hogy a tészta kb. a forma kétharmadáig érjen.
  4. A sütőt előmelegítjük 220 fokra, és a fánkokat kb. 10 perc alatt halványbarnára sütjük.
  5. A megsült fánkokat olvasztott csokoládéval és/vagy cukormázzal vonjuk be, majd tetszőlegesen díszítjük. Kiélhetjük a kreativitásunkat, tényleg jó buli, csodás fánkokat lehet alkotni! Én nagyon élveztem! :) Aki az egyszerűbb megoldások híve, annak egy jó tanács: még melegen, fahéjas porcukorral megszórva is finom lesz!
  • sütési hőfok: 220°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 15 463
elküldve: 5
receptkönyvben: 55
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Sylvia Gasztro Angyal

Mióta szakács: 2014.04.21.
114 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: farsang, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Donut, amerikai fánk, sütőben sült fánk

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mese habbal
mese habbal Wed, 2016-02-17 03:08

Nagyon jól hangzik a recept. Az lenne a kérdésem, hogy fanksuto nelkul is el lehet vajon kesziteni? Tehat kiszaggatnam pl egy poharral, majd a kozepet is?

799
finomliszt 0.5 kg
friss élesztő 5 dkg
tej 4 dl
tojás 2 db
cukor 10 dkg
vaj 10 dkg
1 csipet
fahéj 1 kávéskanál
citromhéj 1 kk
napraforgó olaj 1 ek
csokoládé 10 dkg
színes cukorka 5 ek
fehér tortadara 10 g
fehér csokoládé 5 dkg
cukormáz 20 g
cukorgyöngy 2 ek