r
Nosalty Logó

Eszterházi torta mpuskas konyhájából

mpuskas
Eszterházi torta mpuskas konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A főzött krémhez

A vajas krémhez

A tetejére

533
Kalória
9.1g
Fehérje
64.5g
Szénhidrát
27.2g
Zsír
22g
Víz
110.9g
Koleszterin
1.8g
Élelmi rost
41.7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A főzött krémhez

A vajas krémhez

A tetejére

Összesen 533 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A főzött krémhez

A vajas krémhez

A tetejére

Összesen 6355 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A főzött krémhez

A vajas krémhez

A tetejére

Összesen 337 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    561.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    64.5 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    22 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 533 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    108.7 g

Zsír

  • Összesen
    326.8 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    106 g
  • Koleszterin
    1330 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6738.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    1773 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    425 mg
  • Foszfor
    2760 mg
  • Nátrium
    1541 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    774 g
  • Cukor
    500 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    264.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1757 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    400 micro
  • Kolin:
    861 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1729 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    340 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1294 micro
Összesen 6355 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    14 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 337 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskóta készítése: a tojások sárgáját 10 dkg cukorral jól kikeverjük.A fehérjéket kemény habbá verjük a 15 dkg cukorral, beletesszük a 25 dkg lisztet, a sütőport,a darált diót és laza mozdulatokkal összekeverjük a tojásos cukorral. Kizsírozott kilisztezett formában sütjük meg.
  2. Míg sül a piskóta, addig megfőzzük a krémet és kihűtjük.
  3. Habosra keverjük a 20 dkg porcukrot és a vajat, majd összekeverjük a kihűlt főzött krémmel.
  4. Betöltjük a krémet úgy, hogy maradjon annyi, amivel bevonjuk a tortát.
  5. Tetejét ízlés szerint díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nagylányom szülinapjára készültünk, én megkérdztem, milyen tortát szeretne... Habozás nélkül rávágta, hogy Eszterházit!  OK mondtam, és megcsináltam. Nagyon finom lett.

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Grillázsos zserbótorta

A zserbó ízhármasa egy olyan klasszikusan karácsonyi párosítás, ami nélkül nehéz elképzelni ezt az időszakot. Szerencsére nem is kell, hiszen itt a jól ismert sütemény, mondjuk egy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek