r
Nosalty Logó

Epres tutti-frutti torta

NS
Epres tutti-frutti torta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

1191
Kalória
22g
Fehérje
153.4g
Szénhidrát
53.5g
Zsír
80.6g
Víz
322.6g
Koleszterin
964.3mg
Élelmi rost
111.4g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1191 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 4753 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 279 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    53.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1426.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    390 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    500 mg
  • Nátrium
    477 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    153.4 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    80.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    569 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    259 mg
  • Retinol - A vitamin:
    543 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    311 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    431 micro
Összesen 1191 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.1 g

Zsír

  • Összesen
    214.1 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    1290 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5707.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    1561 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    2002 mg
  • Nátrium
    1907 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    613.7 g
  • Cukor
    445 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    322.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2276 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    1035 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2172 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1243 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1726 micro
Összesen 4753 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    19 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 279 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. Elkészítjük a piskótát. A tojásokat különválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval habbá verjük, a sárgáját a cukorral habosra keverjük.
  2. A cukros sárgájához hozzáadjuk a pudingport. A liszt felét a sütőporral jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét, és fakanállal óvatosan összedolgozzuk. A maradék lisztet hozzáadjuk, és tovább keverjük, amíg szép sima lesz a piskótatészta.
  3. Vajazott, lisztezett tortaformába öntjük, és megsütjük.
  4. Közben elkészítjük a krémet: A 4 dl tejjel felfőzzük a pudingport, és kihűtjük. A margarint habosra keverjük a porcukorral és a kkihűlt pudinggal, majd az ételfestékkel jól elkeverjük.
  5. A piskótát kettévágjuk, és a marcipán ízű cukormázzal megkenjük, majd a krém 2/3-át belesimítjuk. Rátesszük a másik lapot, és a maradék krémmel bevonjuk. Erre tesszük a szeletelt epreket, majd a zselatint rácsorgatjuk. Hűtőbe téve, kb. 1 órát állni hagyjuk!

Recept infó

  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Semmi érdekes sztori nincs a torta mögött...megláttam a boltban a tutti-frutti ízű pudingot, és gondoltam csinálok belőle valamit...:)

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Fordított epertorta

Nincs csodásabb alapanyag az epernél, ami az egyik legjobb dolog a késő tavaszban. Mi imádjuk, mindenféle formában: most egy egy fordított epertortát készítettünk, ami a legnagyszerűbb ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek