r
Nosalty Logó

Házi krémes torta

NS
Házi krémes torta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

921
Kalória
29.2g
Fehérje
109.6g
Szénhidrát
39g
Zsír
107g
Víz
498.1g
Koleszterin
3.7g
Élelmi rost
71g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 921 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 3676 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 211 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.2 g

Zsír

  • Összesen
    39 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    498 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1429.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    331 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    532 mg
  • Nátrium
    427 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    109.6 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    107 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    395 mg
  • Retinol - A vitamin:
    213 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    685 micro
Összesen 921 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.9 g

Zsír

  • Összesen
    155.9 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1993 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5718.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    1323 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    297 mg
  • Foszfor
    2126 mg
  • Nátrium
    1708 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    438.4 g
  • Cukor
    284 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    428.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    854 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    437 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    317 micro
  • Kolin:
    1581 mg
  • Retinol - A vitamin:
    852 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2739 micro
Összesen 3676 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    24.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 211 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk.
  2. A fehérjét keverőtálba tesszük, beletesszük a sót és a citromlét, habverővel keménnyé verjük, és a kristálycukrot kanalanként hozzáadjuk.
  3. Most egyesével belekeverjük a tojásokat, itt már jó kemény masszánk lesz.
  4. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a masszához adjuk óvatosan.
  5. 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformába öntjük.
  6. A sütőt előmelegítjük, betesszük a tésztát a sütőbe, 10 percig ne nyissuk ki, mert összeesik a tészta. Ha kész, hagyjuk kihűlni és kettévágjuk a tésztát.
  7. Krémhez: A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját elkeverjük, cukorral, vaníliás cukorral.
  8. A tejet feltesszük a tűzre, beletesszük a sárgáját és a lisztet, és nagyon lassú tűzön folytonos keverés mellett sűrűre főzzük.
  9. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a langyos krémhez keverjük. A cukrászhabot kemény habbá verjük.
  10. A kettévágott piskótát megkenjük a krémmel, arra tesszük a cukrászhabot, majd jöhet a piskóta teteje.
  11. Végül az egész tortát bevonjuk a krémmel, a kés mindig vizes legyen, így könnyen kenjük a krémet.
  12. Díszítéshez a mogyorót diótörőben apróra törjük.
  13. Elkészítjük a cukormázat a rajta levő utasítások alapján, és rátesszük a torta tetejére.
  14. A tört mogyoróval bevonjuk a torta oldalát.
  15. A tortabevonót gőz felett felolvasztjuk, és kanállal rácsurgatjuk a torta tetejére

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A lányom születésnapjára készült.

További receptek

Óriás piskótatallér

Sokunk kedvenc piskótás-zselés-csokis édessége gigantikus formában kerülhet most asztalra: igen, ez itt egy óriás piskótatallér. 30 centiméteres átmérője nem az egyetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...