r
Nosalty Logó

Citromos mignon 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Becsei Ágnes
Citromos mignon 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótalapokhoz (2 lap)

A kakaós piskótalaphoz (1 lap)

A krémhez

A bevonáshoz

Összesen 733 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótalapokhoz (2 lap)

A kakaós piskótalaphoz (1 lap)

A krémhez

A bevonáshoz

Összesen 8816 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótalapokhoz (2 lap)

A kakaós piskótalaphoz (1 lap)

A krémhez

A bevonáshoz

Összesen 278 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    493.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.9 g
  • Cukor
    94 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    257 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    308 micro
Összesen 733 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    190.4 g

Zsír

  • Összesen
    284.3 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    124 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    76 g
  • Koleszterin
    2701 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5917.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    299 mg
  • Kálcium
    1033 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    1759 mg
  • Nátrium
    2601 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1354.6 g
  • Cukor
    1123 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    625.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3209 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    595 micro
  • K vitamin:
    236 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    402 micro
  • Kolin:
    2187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3082 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1525 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3693 micro
Összesen 8816 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 278 Kcal

Hozzávalók

A piskótalapokhoz (2 lap)

A kakaós piskótalaphoz (1 lap)

A krémhez

A bevonáshoz

  • 1 kg cukormáz (kb. egy kiló az olvasztható fondánból)

Elkészítés

A piskótalapokhoz (2 lap)

  1. A piskótalapokat egyesével készítjük el - a tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához hozzáadjuk a cukrot, fehéredésig keverjük. Beleszórjuk az átszitált lisztet, a kakaósnál a kakaóport is beleszitáljuk. Jól elkeverjük géppel ezt is.
  2. A fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatos, lassú, de határozott mozdulatokkal belekeverjük a sárgájás részhez.
  3. Sütőpapírral fedett tepsibe öntjük, egyenesre simítjuk, és előmelegített sütőbe tesszük, majd készre sütjük.
  4. Miután a krém elkészült, és a lapok kihűltek, betöltjük a piskótalapokat a beízesített krémünkkel. Hűtőbe tesszük egy időre.
  5. A bevonáshoz megmelegítjük a fondant-t 40-45 fokra, hígítjuk vízzel, ha szükséges (tehetünk bele egy tojásfehérjét, amikor még hideg, attól szép fényes lesz a fondant). A fondant-t mikor megfelelő állapotú, külön szedjük, ha különböző színűekre szeretnénk ízesíteni vagy színezni.
  6. A betöltött süteményt még egy darabban kivesszük a hűtőből, levágjuk körben a szélét egyenesre, majd feldaraboljuk a nekünk tetsző formára, nagyságra. Belemártjuk a süteményt a fondant-ba, és rácsra tesszük, hogy a felesleg lefolyhasson róla.
  7. Díszítjük a külön félretett színezett fondant-nal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 33x27x4
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 28
  • 7 napos nézettség: 137
  • Össznézettség: 160882
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 24.

Ajánló

Ha sekély a fondant-unk, akkor bekenhetjük csak a sütemény tetejét is. Vigyázzunk a fondant melegítésénél, folyamatosan kevergessük, mert ha túlhevítjük, megkeményedik, olyankor kikristályosodik, és már nem tudjuk olyan szép simára olvasztani.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Citromos mignon 2.
Becsei Ágnes 100 recept

Én így tanultam a mignon készítését cukrász tanulóként.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Vicces, hogy nincs is benne igazi citrom :D Neve inkább Citrom aromás minyon legyen :D

Becsei Ágnes

Igény szerint lehet beletenni citromhéj reszeléket a krémbe, vagy aroma helyett citrom levet is akár. Ki mennyire szereti citromosnak. De én anno cukrász tanulóként így tanultam, tehát a neve így jó. :)

Törölt felhasználó

Fondat-ot készen lehet kapni,vagy készíteni is lehet?

z1

Ez is, az is igaz. Beütöttem a "cukrászati alapanyagok" kifejezést, aztán meg a "fondant készítés"-t...

Törölt felhasználó

De ha ráklikkelsz a hozzávalóknál a kékkel kiemelt fondant szóra, akkor gyorsan rövidre zárhatod! Jó sütögetést: Mrs Smith

Becsei Ágnes

Sziasztok! Én speciel készen vettem, a teszveszen van egy csajszi, aki cukrászati hozzávalókat és egyebeket árul. Vettem t?le már habzsákot, tortára ostyát, marcipán virágokat, szórócukrot, fondant.... Üdv: Ági

Törölt felhasználó

Szia! Sajnos nekem nem sikerült a fondantom,mert mind lefolyt a sütir?l!Szerinted mit rontottam el? Ildus

Becsei Ágnes

Szia Ildus! Készítetted vagy vetted készen a fondant? Üdv: Ági

Törölt felhasználó

Szia! Én készítettem!Már elég sok tortát csináltam saját készítés? fondanttal, amik nagyon jól sikerültek,de ez sajna nem jött össze!De azért elfogyott,mert fondant helyett csokival vontam be a mignont! Ildus

Skorpió

Sziasztok! Szerintem nem jó az a link a fondantnál, ugyanis Ági szerintem nem azzal a fondanttal csinálta a bevonást, mint ahova a "kikékített link" vezet (biztos nem az ? hibája, csak szólni akartam) Azaz, nem formázható fondanttal készül, hanem ahogy a leírásban is szerepel, "olvasztható" - tehát h? hatására folyóssá váló, ill. hülés hatására dermed?. CUKORMÁZ (FONDANT) Ha a 112-116°C-ra bes?rített és invertált cukorszörpöt márványasztalon kih?tjük, táblázzuk, tejfehér szín? cukormázt, fondant-ot kapunk. Gépi készítésnél a h?tés és táblázás egy id?ben, folyamatosan történik. Szerkezetét tekintve egy pont telítettségi és egyensúlyi állapotban lév? cukorszirupban (aminek tömeg 8-12 % elegyített nagyon finom szemcséj? cukorkristályok keveréke). Ha a fondant hígítására hígító cukoroldat helyett vizet használunk, a fenti egyensúlyi állapotot bontjuk meg. (cukrász tankönyvb?l) Egyszer?bb elkészítést találtam itt: http://www.mindmegette.hu/fondant.recept További szép napot! Üdv: Skorpió

Becsei Ágnes

Szia Skorpió! Igen ez így van! A kékesítést nem csináltam... Valamiért a moderátorok azt hiszik, hogy az én fondanom az a másik fondan. :( De így jobb, ahogy te írod, át is javítom a hozzávalóknál olvasztható fondanra. Köszike a leírást! ;-) Üdv: Ági

Törölt felhasználó

ez nagyon jó recept! :D

Törölt felhasználó

Szia! Megszeretném kérdezni, hogy az olvasztható fondantnak mi a receptje? Puncstorta fondant receptjét használjam? Köszi!

Skorpió

Szia Bani86! Fondan: képlékeny, apró kristályos cukoranyag. Cukor oldásával (vízzel) készül. Cél a cukor oldása, majd bes?rítése, majd a cukorkristály képz?dést megakadályozni ill. lassítani kell, amikor h?tjük a masszát. Felhasználásnál ezt a szilárd anyagot folytonos kevergetés mellett a t?zhelyen melegíted, amit?l folyós lesz (kevés víz hozzáadásával) Ezt a folyékony anyagot használják a cukrászok a torták áthúzására/bevonására, ill. a mignonnál is (díszíteni is lehet vele mint a csokival - felolvasztva) Tehát ez nem az az anyag, amit kinyújthatsz, rózsát készíthetsz vele, hanem ami a puncs torta tetején van. (ez nem a marcipán helyettesítésére szolgál) Remélem most világosabb :) Segítségként egy egyszer?bb házi változat az el?z? hozzászólásomnál. Üdv: Skorpió

Törölt felhasználó

Nagyon szépen köszönöm a gyors segítségedet! Holnap ki is próbálom a receptet!

Becsei Ágnes

Bocsánat, hogy nem tudtam id?ben válaszolni, de a kórházban voltam pár napot, ugyanis megszületett a 4. gyermekünk. :) Skorpió teljesen jól írt le mindent, ezúton is köszönöm neki! Üdv: Ági

Skorpió

Kedves Ági! Gratulálunk az új kis csöppséghez! Kívánunk egészséget, és minden elképzelhet? jót! Üdv: Skorpió

Becsei Ágnes

Kedves Skorpió! Köszönöm a jókívánságot! Én is kívánok neked minden jót! :) Üdv: Ági

Petrőcz Cintia

kb mekkora tepsire van szükség?

Becsei Ágnes

Szia! Ott van a tepsi méretnél: 33 x 27 x 4 cm. :) Üdv: Ági

Hozzávalók

A piskótalapokhoz (2 lap)

A kakaós piskótalaphoz (1 lap)

A krémhez

A bevonáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek