Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Isler gyerekeknek

Isler gyerekeknek
Isler gyerekeknek
55 perc / előkészület: 40 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekkoromban kezdtem el sütni, anyukámnak nagy segítsége voltam mindig a konyhában (inkább ott, mivel takarítani nem szerettem). Ez a süti az első süteményeim egyike. Mindig sikerül, mutatós, és a gyerekeim kedvence. Még szívesebben eszik, ha vidám figurákat pingálok a tetejére.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltéshez

A bevonáshoz, díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Fél órát pihentetjük a hűtőben.
  2. Előmelegítjük a sütőt. Lisztezett deszkán fél cm vékonyra kinyújtjuk a tésztát. Kerek kiszúróval kis köröket szaggatunk belőle. Addig sütjük, amíg a széle világosbarna kezd lenni.
  3. A kisült korongokat összeragasztjuk felmelegített lekvárral. Pár órán át hűvös helyen pihentetjük, hogy a lekvár megszilárduljon.
  4. Vízfürdőben felolvasztjuk a csokit, belekeverjük az olajat, és egyenként belemártogatjuk a sütiket. Szebb lesz, ha az oldala is csokis. Ha van csepegtetőrácsunk, arra tesszük, ha nincs, alufóliával bélelt tálcára. Hűvös helyre tesszük.
  5. Másnap lehet díszíteni készen kapható cukormázzal, vagy citromlével elkevert porcukorral, amit kis zacskóból nyomunk ki, aminek a sarkára icipici lyukat vágtunk.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 910
elküldve: 4
receptkönyvben: 156
elkészítve: 1/7
Facebookon megjelent: -

szakács

kankalinka

Mióta szakács: 2012.02.21.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokis aprósütemény, csokis-lekváros sütemény, ischler

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tinci30
tinci30 Wed, 2013-12-18 12:15

Hát én nagyon szívtam a tésztával mert nagyon ragadós lett de nem adtam fel mert egyszerűen imádom ezt a sütit és itt a németeknél nem lehet venni.Minden nehézséget megért mert isteni fimónom lett.Karácsonyra nekiveselkedek megint:)Köszi a receptet:)

kankalinka
kankalinka / kankalinka Sat, 2012-03-03 09:53

Persze, teljesen jó a margarin is. Régebben én is mindig margarinnal készítettem, csak nemrég álltam át a vajra.

1239
finomliszt 50 dkg
vaj 30 dkg
porcukor 18 dkg
tojássárgája 2 db
mandula 8 dkg
rum 0.5 dl
fahéj 0.5 kk
1 csipet
lekvár/ dzsem 3 ek
tortabevonó 30 dkg
napraforgó olaj 2 ek
cukormáz 3 dkg