Tavaszi mignonok
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 21% Zsír
A piskótához
-
55g tojás69 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
A krémhez
-
10g tojássárgája32 kcal
-
50g tej28 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
10 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
17g rum39 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
1g citromlé0 kcal
Bevonáshoz
-
83g cukormáz288 kcal
Összesen
958
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 21% Zsír
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
A krémhez
-
60g tojássárgája193 kcal
-
300g tej168 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
300g vaj2151 kcal
-
57 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
100g rum231 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
8g citromlé2 kcal
Bevonáshoz
-
500g cukormáz1730 kcal
Összesen
5745
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 21% Zsír
A piskótához
-
17.9g tojás23 kcal
-
4.9g finomliszt18 kcal
-
3.3g cukor13 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
A krémhez
-
3.3g tojássárgája11 kcal
-
16.3g tej9 kcal
-
3.3g cukor13 kcal
-
16.3g vaj117 kcal
-
0.8g étkezési keményítő3 kcal
-
0.3g vaníliaaroma0 kcal
-
5.4g rum13 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
0.4g citromlé0 kcal
Bevonáshoz
-
27.2g cukormáz94 kcal
Összesen
314
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.2 g
Zsír
-
Összesen 49 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 396 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 532.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 114 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 165 mg
-
Nátrium 213 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 102.7 g
-
Cukor 88 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 458 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 61 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 235 mg
-
Retinol - A vitamin: 450 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 88 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 356 micro
Összesen
958
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 97.1 g
Zsír
-
Összesen 293.8 g
-
Telített zsírsav 169 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 88 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 2376 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3192.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 157 mg
-
Kálcium 686 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 987 mg
-
Nátrium 1280 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 616.2 g
-
Cukor 529 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 396.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2746 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 369 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 260 micro
-
Kolin: 1413 mg
-
Retinol - A vitamin: 2700 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 528 micro
-
β-crypt 52 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2137 micro
Összesen
5745
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 16 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 129 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 173.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 70 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.5 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 21.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 149 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 147 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 116 micro
Összesen
314
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
6 db tojás
-
6 evőkanál finomliszt
-
6 csapott ek cukor
-
1 citromból nyert citromhéj
A krémhez
-
3 db tojássárgája
-
3 dl tej
-
3 púpozott ek cukor
-
300 g vaj
-
1 evőkanál étkezési keményítő
-
1 teáskanál vaníliaaroma
-
1 dl rum
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 ek citromlé
Bevonáshoz
Elkészítés
A piskótához
- A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, és a tojássárgáját kikeverjük a cukorral és a liszttel, hozzáadjuk a reszelt citrom héját is.
- Majd beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
- Sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokon, egyenként 5-8 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk őket jól kihűlni.
A krémhez
- A krémhez, a tojások sárgáját a keményítővel és a cukorral kikeverjük.
- A tejet, a vanília kikapart belsejével egy lábosban felforraljuk. Ha felforrt, vékony sugárban hozzákeverjük a tojásos keverékhez, nagyon vigyázzunk, hogy ne öntsük rá a forró tejet egyszerre, mert akkor megfőne a tojásunk.
- Ha csomómentesre kevertük, visszaöntjük a lábosba, és lassú tűzön a rummal és a citrom héjával valamint levével együtt sűrű krémet főzünk belőle. Hagyjuk kihűlni langyosra.
- Ezután a vajat keverjük habosra, majd a langyos krémet beledolgozzuk.
- Tegyük a krémet fél órára hűtőszekrénybe, hogy teljesen kihűljön. Félreteszünk 3-4 evőkanálnyit a krémből, majd megtöltjük a lapokat, és újabb fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
Bevonáshoz
- A mignonok bevonásához a készen vettem cukormasszát (én készen vettem), 2 evőkanál vízzel kell felolvasztanunk gőz fölött, és ezt tetszés szerint színezhetjük. (Ezt a masszát cukrászkellékes boltokban be tudjuk szerezni.)
- A süteményt kockákra vágjuk, és megkenjük az oldalukat a félretett krémmel, majd átszúrjuk egy nagy villával, és beleforgatjuk a folyékony masszánkba.
- Rácson hagyjuk lefolyni, és tetszés szerint díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 30x20
- Sütés ideje: 8 perc
- Receptkönyvben: 54
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 4796
- Feltöltés dátuma: 2016. április 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Ez a vidám tavaszi mignon, nem csak a gyerekek kedvence lesz! Ne ijedjetek meg tőle, nem olyan nehéz, mint amilyennek tűnik. :) Kedves kóstolóim azt állították, hogy ez a mignon finomabb, mint a bolti! :)