r
Nosalty Logó

Tavaszi mignonok

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tavaszi mignonok
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

Bevonáshoz

Összesen 958 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

Bevonáshoz

Összesen 5745 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

Bevonáshoz

Összesen 314 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    49 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    396 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    532.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.7 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    458 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    235 mg
  • Retinol - A vitamin:
    450 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    356 micro
Összesen 958 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.1 g

Zsír

  • Összesen
    293.8 g
  • Telített zsírsav
    169 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    2376 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3192.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    686 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    987 mg
  • Nátrium
    1280 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    616.2 g
  • Cukor
    529 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    396.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2746 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    369 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    1413 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2700 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    528 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2137 micro
Összesen 5745 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 314 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Bevonáshoz

  • 50 dkg cukormáz (kész cukormázat vegyünk, ezt cukrászboltokban be tudjuk szerezni.)

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, és a tojássárgáját kikeverjük a cukorral és a liszttel, hozzáadjuk a reszelt citrom héját is.
  2. Majd beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokon, egyenként 5-8 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk őket jól kihűlni.

A krémhez

  1. A krémhez, a tojások sárgáját a keményítővel és a cukorral kikeverjük.
  2. A tejet, a vanília kikapart belsejével egy lábosban felforraljuk. Ha felforrt, vékony sugárban hozzákeverjük a tojásos keverékhez, nagyon vigyázzunk, hogy ne öntsük rá a forró tejet egyszerre, mert akkor megfőne a tojásunk.
  3. Ha csomómentesre kevertük, visszaöntjük a lábosba, és lassú tűzön a rummal és a citrom héjával valamint levével együtt sűrű krémet főzünk belőle. Hagyjuk kihűlni langyosra.
  4. Ezután a vajat keverjük habosra, majd a langyos krémet beledolgozzuk.
  5. Tegyük a krémet fél órára hűtőszekrénybe, hogy teljesen kihűljön. Félreteszünk 3-4 evőkanálnyit a krémből, majd megtöltjük a lapokat, és újabb fél órára hűtőszekrénybe tesszük.

Bevonáshoz

  1. A mignonok bevonásához a készen vettem cukormasszát (én készen vettem), 2 evőkanál vízzel kell felolvasztanunk gőz fölött, és ezt tetszés szerint színezhetjük. (Ezt a masszát cukrászkellékes boltokban be tudjuk szerezni.)
  2. A süteményt kockákra vágjuk, és megkenjük az oldalukat a félretett krémmel, majd átszúrjuk egy nagy villával, és beleforgatjuk a folyékony masszánkba.
  3. Rácson hagyjuk lefolyni, és tetszés szerint díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 4475
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 10.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ez a vidám tavaszi mignon, nem csak a gyerekek kedvence lesz! Ne ijedjetek meg tőle, nem olyan nehéz, mint amilyennek tűnik. :) Kedves kóstolóim azt állították, hogy ez a mignon finomabb, mint a bolti! :)

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Bevonáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek