r
Nosalty Logó

Tavaszi mignonok

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tavaszi mignonok
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

Bevonáshoz

Összesen 958 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

Bevonáshoz

Összesen 5745 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

Bevonáshoz

Összesen 314 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    49 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    396 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    532.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.7 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    458 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    235 mg
  • Retinol - A vitamin:
    450 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    356 micro
Összesen 958 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.1 g

Zsír

  • Összesen
    293.8 g
  • Telített zsírsav
    169 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    2376 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3192.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    686 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    987 mg
  • Nátrium
    1280 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    616.2 g
  • Cukor
    529 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    396.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2746 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    369 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    1413 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2700 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    528 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2137 micro
Összesen 5745 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 314 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Bevonáshoz

  • 50 dkg cukormáz (kész cukormázat vegyünk, ezt cukrászboltokban be tudjuk szerezni.)

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, és a tojássárgáját kikeverjük a cukorral és a liszttel, hozzáadjuk a reszelt citrom héját is.
  2. Majd beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokon, egyenként 5-8 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk őket jól kihűlni.

A krémhez

  1. A krémhez, a tojások sárgáját a keményítővel és a cukorral kikeverjük.
  2. A tejet, a vanília kikapart belsejével egy lábosban felforraljuk. Ha felforrt, vékony sugárban hozzákeverjük a tojásos keverékhez, nagyon vigyázzunk, hogy ne öntsük rá a forró tejet egyszerre, mert akkor megfőne a tojásunk.
  3. Ha csomómentesre kevertük, visszaöntjük a lábosba, és lassú tűzön a rummal és a citrom héjával valamint levével együtt sűrű krémet főzünk belőle. Hagyjuk kihűlni langyosra.
  4. Ezután a vajat keverjük habosra, majd a langyos krémet beledolgozzuk.
  5. Tegyük a krémet fél órára hűtőszekrénybe, hogy teljesen kihűljön. Félreteszünk 3-4 evőkanálnyit a krémből, majd megtöltjük a lapokat, és újabb fél órára hűtőszekrénybe tesszük.

Bevonáshoz

  1. A mignonok bevonásához a készen vettem cukormasszát (én készen vettem), 2 evőkanál vízzel kell felolvasztanunk gőz fölött, és ezt tetszés szerint színezhetjük. (Ezt a masszát cukrászkellékes boltokban be tudjuk szerezni.)
  2. A süteményt kockákra vágjuk, és megkenjük az oldalukat a félretett krémmel, majd átszúrjuk egy nagy villával, és beleforgatjuk a folyékony masszánkba.
  3. Rácson hagyjuk lefolyni, és tetszés szerint díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4796
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a vidám tavaszi mignon, nem csak a gyerekek kedvence lesz! Ne ijedjetek meg tőle, nem olyan nehéz, mint amilyennek tűnik. :) Kedves kóstolóim azt állították, hogy ez a mignon finomabb, mint a bolti! :)

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Bevonáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...