Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Puncsos, málnás-mascarponés, emeletes gluténmentes torta

Puncsos, málnás-mascarponés, emeletes gluténmentes torta
Puncsos, málnás-mascarponés, emeletes gluténmentes torta
150 perc / előkészület: 120 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyorsan elkészíthető, gluténmentes finomság.

hozzávalók / 6 adag

Puncstorta

Málnás-mascarponés torta

Szólj hozzá!

elkészítés

Puncstorta

  1. Állítható szív alakú tortaformát használjunk. A legnagyobban süssünk egy 5 tojásos és egy 2 tojásos piskótát. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral habosra keverjük, a rizslisztet a sütőporral összekeverjük, felverjük a tojásfehérjét, majd az egészet óvatosan összekeverjük. Sütőpapírral bélelt formába öntjük, tűpróbáig sütjük.
  2. Miután a piskótákat kisütöttük, a nagyobbnak kiszedjük a közepét, maradjon vékonyabb alja, s pereme is.
  3. Melegítünk sárgabaracklekvárt, s a megmaradt szív alakú részt, szilikonecsettel kikenjük a langyos lekvárral.
  4. Majd elkészítjük a szirupot, felfőzzük a vizet, cukrot, a rumaromát, színezéket.
  5. A kiszedett piskótát elmorzsázzuk, hagyunk nagyobb darabokat is, amit nem öntünk le a sziruppal. A többi morzsalékot locsolgatjuk apránként a sziruppal, majd összekeverjük a félretett piskótadarabokkal, s beletöltjük a kikent lapba.
  6. A 2 tojásos piskóta egyik oldalát szintén jól megkenjük a melegített lekvárral, s rátesszük, hogy ez legyen alul. Teszünk rá egy nehezebb tálcát, majd pár órára hűtőbe tesszük.
  7. Ezután rátesszük a mázat, a csomagon lévő utasítás szerint készítsük el, tegyünk ebbe is egy pár csepp piros színezéket, majd tegyük hűtőbe dermedni.

Málnás-mascarponés torta

  1. Az állítható forma legkisebb részében süssük meg a 2 tojásos piskótát. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral habosra keverjük, a rizslisztet a sütőporral összekeverjük, felverjük a tojásfehérjét, majd az egészet óvatosan összekeverjük. Sütőpapírral bélelt formába öntjük, tűpróbáig sütjük.
  2. A málnát pépesítjük, kikavarjuk a mascarponét a porcukorral, majd összekeverjük.
  3. A hulalát keményre verjük fel, majd keverjük össze a málnás krémmel.
  4. A piskótát kettévágjuk, megtöltjük a krémmel, majd a puncsos tortára helyezzük. Ezután körbekenjük, s díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 2 852
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

GMfamily

Mióta szakács: 2017.06.03.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét, karácsonyi édességek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Piros Sütis Receptverseny
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna
diéta: gluténmentes
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Szív alakú, puncsos, málnás-mascarponés, emeletes gluténmentes torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

718
tojás 7 db
rizsliszt 7 evőkanál
cukor 7 csapott ek
gluténmentes sütőpor 0.5 csomag
sárgabaracklekvár 28 dkg
víz 2.5 dl
ételfesték 4 csepp
rumaroma 30 ml
cukormáz 300 g
tojás 2 db
rizsliszt 2 evőkanál
cukor 2 csapott ek
gluténmentes sütőpor 1 csomag
málna 12.5 dkg
növényi habtejszín 1 dl
mascarpone 12.5 dkg
porcukor 5 dkg