r
Nosalty Logó

Puncsos, málnás-mascarponés, emeletes gluténmentes torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
GMfamily
Puncsos, málnás-mascarponés, emeletes gluténmentes torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Puncstorta

Málnás-mascarponés torta

Összesen 718 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Puncstorta

Málnás-mascarponés torta

Összesen 4304 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Puncstorta

Málnás-mascarponés torta

Összesen 215 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1245.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    280 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    478 mg
  • Nátrium
    432 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.1 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    131.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    394 micro
Összesen 718 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    95 g

Zsír

  • Összesen
    118.6 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1622 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7472.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    1679 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    2869 mg
  • Nátrium
    2592 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    708.4 g
  • Cukor
    524 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    790.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    699 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    357 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    267 micro
  • Kolin:
    1332 mg
  • Retinol - A vitamin:
    697 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2361 micro
Összesen 4304 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 215 kcal

Hozzávalók

Puncstorta

Málnás-mascarponés torta

Elkészítés

Puncstorta

  1. Állítható szív alakú tortaformát használjunk. A legnagyobban süssünk egy 5 tojásos és egy 2 tojásos piskótát. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral habosra keverjük, a rizslisztet a sütőporral összekeverjük, felverjük a tojásfehérjét, majd az egészet óvatosan összekeverjük. Sütőpapírral bélelt formába öntjük, tűpróbáig sütjük.
  2. Miután a piskótákat kisütöttük, a nagyobbnak kiszedjük a közepét, maradjon vékonyabb alja, s pereme is.
  3. Melegítünk sárgabaracklekvárt, s a megmaradt szív alakú részt, szilikonecsettel kikenjük a langyos lekvárral.
  4. Majd elkészítjük a szirupot, felfőzzük a vizet, cukrot, a rumaromát, színezéket.
  5. A kiszedett piskótát elmorzsázzuk, hagyunk nagyobb darabokat is, amit nem öntünk le a sziruppal. A többi morzsalékot locsolgatjuk apránként a sziruppal, majd összekeverjük a félretett piskótadarabokkal, s beletöltjük a kikent lapba.
  6. A 2 tojásos piskóta egyik oldalát szintén jól megkenjük a melegített lekvárral, s rátesszük, hogy ez legyen alul. Teszünk rá egy nehezebb tálcát, majd pár órára hűtőbe tesszük.
  7. Ezután rátesszük a mázat, a csomagon lévő utasítás szerint készítsük el, tegyünk ebbe is egy pár csepp piros színezéket, majd tegyük hűtőbe dermedni.

Málnás-mascarponés torta

  1. Az állítható forma legkisebb részében süssük meg a 2 tojásos piskótát. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral habosra keverjük, a rizslisztet a sütőporral összekeverjük, felverjük a tojásfehérjét, majd az egészet óvatosan összekeverjük. Sütőpapírral bélelt formába öntjük, tűpróbáig sütjük.
  2. A málnát pépesítjük, kikavarjuk a mascarponét a porcukorral, majd összekeverjük.
  3. A hulalát keményre verjük fel, majd keverjük össze a málnás krémmel.
  4. A piskótát kettévágjuk, megtöltjük a krémmel, majd a puncsos tortára helyezzük. Ezután körbekenjük, s díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 5362
  • Feltöltés dátuma: 2019. március 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Puncsos, málnás-mascarponés, emeletes gluténmentes torta
GMfamily 17 recept

Gyorsan elkészíthető, gluténmentes finomság.

Hozzávalók

Puncstorta

Málnás-mascarponés torta

Címlapról ajánljuk

További cikkek