r
Nosalty Logó

Currys rizs gazdagon

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
szépróza
Currys rizs gazdagon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 848 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2542 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 222 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.4 g

Zsír

  • Összesen
    40 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2367.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    645 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    627 mg
  • Nátrium
    910 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    113.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    261 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    239 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    418 micro
Összesen 848 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.1 g

Zsír

  • Összesen
    120 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    378 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7101.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    1936 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    390 mg
  • Foszfor
    1880 mg
  • Nátrium
    2730 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    248.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    339.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    843 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    235 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    784 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    718 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1255 micro
Összesen 2542 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    621.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 222 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst feltesszük főni, közben előkészítjük a többi hozzávalót.
  2. A virslit felkarikázzuk. Ha csirkemellből készítjük, akkor azt apró kockákra vágjuk, ízlés szerint fűszerezzük és olajban kisütjük.
  3. A zöldséget a felkarikázott újhagymával kevés olajon megpároljuk egy akkora lábasban, amekkorába utána belefér a többi hozzávaló is.
  4. A sajtot lereszeljük.
  5. A kész rizst hozzáöntjük a zöldségekhez, lassú tűz fölött jól elkeverjük. Ugyanigy hozzáadjuk a virslit vagy a csirkemellet.
  6. Borsozzuk, sózzuk, hozzáadjuk a curryt. Ez utóbbit érdemes több lépésben hozzáadni, hogy biztos elkeveredjen, és mindenhova jusson.
  7. Végül a sajtot adjuk hozzá, szintén részletekben.
  8. A tetejét reszelt sajttal meghintve tálaljuk.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 842
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 70
  • Össznézettség: 81256
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 11.

Ajánló

Ha van, mehet bele brokkoli, karfiol, kaliforniai paprika - amit szeretünk. Gombával is finom lehet. Hús nélkül köretnek vagy vega főételnek is el tudom képzelni. Ha többet készítünk belőle, másnap fel lehet dobni egy kis tojással; akár úgy,  hogy felvert tojással melegítjük mikróban, akár úgy, hogy felmelegítjük kicsit egy tányérban, megkeverjük, ráütjük a tojást és addig melegítjük, míg a széle meg nem szilárdul.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Currys rizs gazdagon
szépróza 96 recept

Egyetemista éveim egyik terméke: olcsó, gyors, jól variálható, tökéletes módszer a fonnyadtabb zöldségek eltűntetésére, sőt sok mosogatnivalót sem termel.  Én hidegen is szeretem, de nem biztos, hogy ezzel mindenki így lenne.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek